DružabnoNovice

Dare Kaurič – Če ne pije

Dare se očitno res rad in zelo dobro znajde v različnih glasbenih stilih …

Če je lansko pomlad ropotal z Davorjem Gobcem iz priljubljene rock skupine Psihomodo Pop, v nabritem punk & roll štiklu Muzika za ples in jeseni s Tinkaro Kovač v čutni baladi prepeval Z besedami in prsti, je tokrat odplul v povsem drugačne vode. Kot sam pravi, Muzika nudi toliko možnosti, pogledov, stilov, enostavno preveč, da bi tičal samo v enem glasbenem stilu.

Če ne pije je tako naslov komada, ki ga je Dare posnel z legendarnimi Prifarskimi muzikanti. Bil je tudi njihov Spešl gest star v Cankarjevem domu, ob njihovi 35. obletnici delovanja. Da je bila kemija med njimi res odlična, lahko slišite in se prepričate ob poslušanju nove skladbe tudi sami.

Čeprav je Dare avtor vseh besedil za njegovo matično skupino Kingston in znan tudi kot pisec za premnoge druge izvajalce, je tokrat vlogo tekstopisca prepustil izkušenemu glasbenemu mačku, ki ga nadvse ceni – primorski glasbeni legendi Dragu Misleju Mefu, ki je – kot vedno – s svojim tekstom zadel v polno.

Skladbi Če ne pije je končno zvočno podobo dodal Miha Gorše, ki je tudi eden od tistih glasbenih ustvarjalcev, s katerimi Dare nadvse rad sodeluje. Da je s Prifarskimi na isti valovni dolžini, lahko vidite tudi v videospotu, ki ga je režiral Jani Pavec, snemali pa so v enem najlepših krajev v Goriških Brdih – v Šmartnem.

Rudi Leskovec
foto: Dallas

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button