DružabnoNovice

Chateau napoveduje izid nove plošče

Legendarna hard rock skupina spet na odrih!

Chateau, band, ki je polnil prizorišča in radijski eter v devetdesetih letih in nam med drugim dal skladbe Mllinar na Muri in Objemi me, 17. novembra pripravlja klubski koncertni večer v ljubljanskem Orto baru. Povod za koncert je izid novega albuma, ki so ga med drugimi Chateau napovedali tudi z novo, rock različico skladbe Mlinar na Muri 2023.

Med čakanjem v garderobi na nekem skupnem koncertu s Tomažem Domiceljem je Tomaž prišel na idejo, da bi lahko priredili pesem Boat on the River skupine Styx, on pa bi poskrbel za slovenski prevod besedila. Na naše presenečenje nam je že čez nekaj dni poslal besedilo in tako je nastala pesem Mlinar na Muri, se njenega nastanka spominjajo Chateau.

Rock osemdesetih in devetdesetih let je tudi pri nas pustil trajni pečat na glasbeni sceni z mnogimi hiti, ki jih še danes poznamo vsi. Med bandi, ki so v tistih časih polnili koncertna prizorišča in radijski eter so bili tudi velenjski hard rockerji Chateau. Nastali so na sredini osemdesetih let, prvič pa so nase opozorili na Pop delavnici leta 1987 s skladbo Ne laži mi. V letu 1991, po nekaj kadrovskih menjavah, pa se začne njihova strma pot navzgor. Isto leto so na Pop delavnici zmagali z Objemi me, prvo prelomno skladbo v njihovi karieri.

Chateau je popeljala po vsej državi in skoraj ga ni koncertnega odra, na katerem niso stali v naslednjih mesecih in letih. V tem času so izdali tri albume, leta 1994 pa svoj največji hit, skladbo Mlinar na Muri. Med čakanjem v garderobi na nekem skupnem koncertu s Tomažem Domiceljem je Tomaž prišel na idejo, da bi lahko priredili pesem Boat on the River skupine Styx, on pa bi poskrbel za slovenski prevod besedila. Na naše presenečenje nam je že čez nekaj dni poslal besedilo in tako je nastala pesem Mlinar na Muri, o njenem nastanku pravijo Chateau. Tisti, ki Chateau takrat še niso poznali, so jih spoznali ravno z Mlinarjem.

Chateau so vmes preizkusili nekaj odrov po Sloveniji, letošnje leto pa se vračajo na vseh frontah! Najprej so predstavili tri nove skladbe (Pesmi nove, pesmi stare, S solzami v raj, Zvezde vedo), tik pred poletjem izdali rock remake skladbe Mlinar na Muri 2023, s koncertom v Orto baru 17. novembra pa napovedujejo še svojo vrnitev na koncertne odre. In zakaj nova različica skladbe? Mlinar na Muri v svoji originalni različici nekako odstopa od našega stila glasbe zato smo se odločili, da za novi, sedmi studijski album naredimo bolj rokersko verzijo, pravijo Chateau.

Prvi koncert zasedbe Chateau po dolgem času bo v ljubljanskem Orto baru v petek, 17. novembra, kjer pripravljajo klubski koncert, s katerim se bodo sprehodili čez svojo bogato glasbeno zgodovino in hkrati nazdravili novemu albumu, ki ga bodo izdali na dan koncerta. Band obljublja, da bodo na novem albumu spoštljivo ravnali s svojo glasbeno zapuščino in presenetili s kakovostnim hard rockom.

Rudi Leskovec
foto: Chateau

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button