DružabnoNovice

BosaZnova – Zimska romanca

Zasanjana, domišljijska pripoved Zimska romanca.

Za BosaZnova je izjemno leto 2023; leto, ko sta izdala prvenec Terapija za pare, ga predstavila na kopici koncertov – takimi pred občinstvom v živo in pred občinstvom pred radijskimi sprejemniki, sodelovala sta na Melodijah morja in sonca, kjer sta za skladbo Običajen par prejela nagrado za najboljše besedilo. V novo leto pa stopata z novo glasbo! Danes je tako pred vami skladba Zimska romanca, v kateri je v ospredju Matjaž.

 

Nova skladba dua BosaZnova Zimska romanca ni novoletna, ni božična ampak je zimska skladba. Zato lahko v šali dodamo, da njena aktualnost traja vse tja do 21. 3.! Za potrebe zasedbe BosaZnova je Matjaž Romih, eden od obeh članov, predelal svojo, pred leti (na albumu Novice iz Slovenije) izdano istoimensko skladbo. Pesem krasijo speven refren, dobra instrumentalna podlaga, predvsem pa velja izpostaviti besedilo pesmi, ki je napisano v obliki prelepe zgodbe, pripovedi, ki slika domišljijski svet, ki ga kdaj pa kdaj sanjamo vsi, ko si zaželimo prijetnega zimskega vzdušja; najsi bo v naravi, kje na toplem, ob kaminu, na smučanju, na sprehodu med pobeljenimi gorami ali pa kar povsod po malem.

Zaradi narave besedila ima v tej pesmi Matjaž večjo pevsko-pripovedno vlogo, vendar jo Vanja v refrenih zelo lepo dopolnjuje. Pesem skuša s svojim vzdušjem prebuditi tisti občutek, ki človeka zaobjame, ko pride z mrzlega nekam na toplo in se mu zaradi prijetne topline, ki jo začuti v sebi, čas malo ustavi.

Rudi Leskovec
foto: BosaZnova

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button