DružabnoNovice

BosaZnova – Želje

BosaZnova predstavljata novo skladbo Želje. Skladbo, ki govori o pričakovanjih in zahtevah partnerskega odnosa, o prilagajanju in sprejemanju drug drugega, sta premierno predstavila na festivalu Melodije morja in sonca, ki je minuli konec tedna potekal v Amfiteatru Avditorija Portorož. Mehka, igriva in vesela skladba s poudarkom na besedilu je recept, na katerega sta stavila Vanja in Matjaž Romih, kreativni duši, odgovorni za nastanek in obstoj BosaZnova.

Svoj prvi večji (festivalski) nastop sta BosaZnova opravila odlično. Skladba Želje se je umestila pod sam vrh in se ustalila na 4. mestu, Vanja in Matjaž pa sta z njo in nastopom opozorila nase tudi medije in občinstvo v Portorožu. Pot Želja do festivala pa ni bila brez ovir – čeprav je Matjaž Romih, njen avtor, takoj začutil, da Želje pašejo na MMS, je dan pred pošiljanjem prijave podvomil vase. Skladb je imel na zalogi za cel album (ki bo, mimogrede, izšel v 2023). Zato sta z Vanjo kar v domači dnevni sobi uprizorila pravo malo tekmovanje – otroci so bili žirija, njune skladbe pa tekmovalke. Največ točk je prejela ravno Želje in s tem se je Matjažev dvom o izbiri skladbe razblinil.

Tudi skladba Želje je nastala nekje na avtobusu med Ljubljano in Šempetrom, med službo in domom. Sprva se je zdelo, da bo skladba osladna, a ji je Matjaž hitro dodal globino s hotenji, ki si jih vneto izrekamo drug drugem in željami, ki so največkrat neuresničljive, saj ljudje nismo popolni. Ko sem to prelil na papir, se mi je refren Želje, želje, želje, splavale so po Savinji v Celje, kar izlil na papir. Ker z Vanjo živiva v Šempetru v Savinjski dolini, je bilo to logično, saj gledano z najine perspektive teče reka Savinja od nas naprej proti Celju. Glasba je bila narejena na že napisano besedilo zelo hitro. Vedel sem, da mora zveneti veselo, je o skladbi dodal Matjaž, njen avtor.

Rudi Leskovec
foto: BosaZnova

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button