DružabnoNovice

BosaZnova – Običajen par

Vanja in Matjaž Romih sta se na MMS predstavila s skladbo Običajen par in prejela nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo

Vanja in Matjaž Romih, ki kot BosaZnova zapeljujeta s svojimi igrivimi, lahkotnimi, romantičnimi, hudomušnimi in predvsem avtentičnimi skladbami, polnimi življenjskih zgodb o partnerskem odnosu, ki se zibajo v ritmu bossa nove, sta svojo novo skladbo Običajen par predstavila minulo soboto na festivalu MMS. Z njo sta prepričala tudi stroko, saj je Matjaž Romih zanjo prejel nagrado strokovne žirije za najboljše besedilo.

S skladbo Običajen par sta se BosaZnova že drugo leto zapored predstavila na festivalu Melodije morja in sonca, ki je letos potekal 8. julija v portoroškem Avditoriju. Pesem je tokrat v ritmih sambe in ne bossa nove, kot smo od BosaZnova sedaj že vajeni. Je pa, tako kot vse ostale, nova skladba lahkotna, poletna, mehka in neobremenjena. In o čem prepeva nagrajena skladba? Vsi romantični filmi ali pravljice se končajo, ko fant in dekle postaneta par. A kaj se zgodi oz. dogaja po tem?

Vsak složen par dobro ve, da so filmi ali pravljice daleč od resničnega življenja. Da sreča do konca svojih dni ni samoumevna. Pravljične ljubezni se končajo, ko življenje se zares začne. Zato pa nekateri videti ne znajo, kdo sploh je ta, ki vsak dan z njimi je … Mal sva ljubezniva, mal pa prepirljiva, kakor pač nanese, to je najina stvar. Nisva idealna, niti ne banalna, rada bi bila le običajen par, prepevata Vanja in Matjaž in se poslavljata od iluzij, ki jim pravzaprav niti ne verjameta (več)

Rudi Leskovec
foto: BosaZnova

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button