DružabnoNovice

BosaZnova – Marjetica

BosaZnova sta Vanja in Matjaž Romih

Cvetoči travniki, sramežljivo sonce, sveža jutra, poletje, ljubezen in … bossa nova! Glasbeni slog, ki izhaja iz brazilskega Ria de Janeira je našel svoje mesto tudi pri nas. Vanja in Matjaž Romih, glasbenika, partnerja in dva dela dueta BosaZnova, predstavljata svojo prvo skladbo Marjetica, ki slavi življenje, ljubezen, partnerstvo in bossa novo.

Ima BosaZnova je poigranka z besedo bossa nova, ki predstavlja glasbeni slog, rojen v Rio de Janeiru konec 50ih let minulega stoletja. Poigranko lahko jemljemo dobesedno, bosa znova, pod tančico očitnega pa se Vanja in Matjaž z imenom vračata v mladost, v čas brezskrbnosti, ko smo po svetu zvedavo še hodili bosi. Glasbenika in parterja sta v glasbenem projektu BosaZnova združila svojo strast po raziskovanju in ustvarjanju glasbe, igranju v živo in nastopanju. Vanja izhaja iz jazz voda, Matjaž Romih pa se je do danes pojavljal v vlogi kantavtorja in šansonjerja (leta 2005 je tudi zmagal na festivalu Slovenski šanson). To svojo ljubezen do ustvarjanja glasbe in pripovedovanja zgodb je z Vanjinim sodelovanjem prelil v skladbe, ki slavijo življenje, njegove radosti in odnose med moškim in žensko.

Prva med njimi, ki jo BosaZnova predstavljata svetu, je Marjetica. Pesem, ki kot naročena paše v poletni čas, opisuje tiste občutke predanosti in pripadnosti sreči in radosti. Igrivost, mehkoba, lahkotnost in predah od vsakodnevnega divjanja kar vejejo iz skladbe.

Rudi Leskovec
foto: BosaZnova

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button