DružabnoNovice

Bepop, Sebastian in Game over – Mix

Le 10 dni po nepozabnem Popstars vikendu v ljubljanski Cvetličarni in La Siesti v Markovci prihaja na radijske in TV-postaje ter splet prva skupna pesem glavnih junakov turnej Popstars. Alenka, Ana, Dennis, Mark, Sebastian, Steffanio in Tinkara so kot himno svojega žlahtnega jubileja in poklon poslušalcem, ki jih spremljajo in podpirajo že dvajset let, ustvarili mash-up po zgledu tistih z vrhov svetovnih glasbenih lestvic. V njem so nostalgične elemente, ki zbudijo mladostne spomine, spojili s sodobnimi glasbenimi trendi, se na novo vokalno prepletli ter posneli tudi nekaj novih elementov.

Snemanje singla Bepop x Game Over x Sebastian – ‘Popstars United’ se je aprila odvilo v studiu Zvoneta Tomca, ki je pred dvema desetletjema soustvaril tudi vse njihove največje uspešnice. Je bilo pa tokrat vseeno precej drugače. “Občutek je bil, kot bi bili skupaj v studiu pred nekaj tedni, ne pa da je vmes minilo več kot 15 let. Je bilo pa delo lažje, ker zdaj sami bolj vedo kaj hočejo in kako to doseči. Včasih sem bil jaz dirigent, zdaj je bilo to vse bolj sodelovanje kolegov, dobro se poznamo in delo je teklo hitreje kot včasih,” je povedal Zvone.

“Razmišljali smo kako tudi zvočno obeležiti projekt Popstars United oz. 20-letnico skupnega ustvarjanja. Ker smo si celotno zgodbo zamislili kot ‘dajmo se po več kot 15 letih končno enkrat spet zbrati skupaj na odru, pripraviti ultimativni throwback koncert leta, skupaj z oboževalci podoživeti spomine in ustvariti nove’, se nam je zdelo najbolj na mestu, da tudi po glasbeni plati ne kompliciramo.”

“Če pogledate na glasbene lestvice, na najvišjih mestih ne manjka pesmi, ki so ne le navdahnjene s hiti iz naše mladosti, ampak so v številnih primerih preprosto sestavljene iz več že znanih skladb in zavite v celofan sodobne produkcije. In to je bila tudi rdeča nit mash-upa Popstars United,” pravijo pevci. Iz svojih bogatih opusov bi sicer lahko izbrali tudi kakšno drugo skladbo, a čisto vse po hitrosti, strukturi in tehnični plati niso kompatibilne, ‘Reci, da si za’, ‘Ubila si del mene’ in ‘Odpelji me’ pa so take, da so se lahko ustvarjalci z njimi dobro poigrali in jih povezali v sinhrono celoto z glavo in repom.

Rudi Leskovec
foto: Menart

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button