DružabnoNoviceNoviceZanimivosti

Bentley in Macallan zopet skupaj ob in v destilarni

VIDEO: Spoznajte Macallan Horizon, novo tekočo ekskluzivo.

Svoje znanje, oziroma kar mojstrstvo, sta ponovno združili dve butični podjetji z Otoka. Prva slovi po prestižnih in športnih štirikolesnikih, druga po najbolj žlahtnih škotskih viskijih – Bentley Motors in The Macallan. Mojstri obeh strani so zopet strnili vrste in ekonomsko dobro stoječi srenji predstavili prav poseben enosladen (ang. single malt) viski po imenu Horizon, Macallan Horizon.

Ta se nahaja v posebni vodoravno postavljeni stekleni posodi z edinstvenim 180-stopinjskim detajlom, ki odraža vodoravno ravnino iz sveta avtomobilskega oblikovanja. V poklon t. i. šestim temeljem (posest Macallan, majhni destilacijski kotli, posebni hrastovi sodi, šerijevo vino, naravna barva in mojstrstvo) je celotna embalaža prav tako sestoji iz šestih materialov.

Macallan Horizon je postavljen v edinstveno oblikovani steklenici oziroma posebnem materialu, ki je značilen za skupne produkte Macallana in Bentleyja. Zaradi vodoravne lege predstavlja izziv tradicionalnega polnjenja viskija. Aluminijast trak, ki obdaja stekleno posodo pa je izdelan po Bentleyjevih preciznih standardih. Steklenica je obložena z najbolj finim usnjem v kostanjevi barvi, ki ima posebno nizko vsebnost ogljika. Služi kot dekorativni element in kot zaščita dragocene vsebine steklenice. Bakreni okvir, ki definira celotno strukturo, pa je izdelan iz recikliranega bakra iz odsluženih kotlov, ki jih je pred tem uporabljal Macallan.

O okusu vsebine težko razpredamo, saj jo poznajo le izbranci. Po besedah kreatorjev pa bogat in dolgotrajen okus viskija odražata brezčasen dizajn in kakovost Bentleyjevih vozil in menda v resnično uravnoteženi meri stimulirajo čute preko značilnega okusa in teksture Mcallanovih enosladnih viskijev.

Blaž Likovič
foto: Bentley, Macallan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button