DružabnoNovice

Barcaffè predstavil gourmet kavo z aromo odličnega gina

Na ekskluzivni premieri kave Barcaffè Gin Barrel Aged Coffee predstavili tudi božični koktejl z dvojnim espressom.

Regionalni proizvajalec kave je v ambientu Barcaffè Akademije na Kolinski predstavil posebno novost v kategoriji premium kave, ki je nastala v sodelovanju s hrvaško destilarno Duh u boci, ki proizvaja večkrat nagrajeni gin Old Pilot’s. Gre za kavo Barcaffè Gin Barrel Aged z aromo slavnega gina. Proizvedena iz skrbno izbranih surovih kavnih zrn, staranih v hrastovih sodih najboljšega hrvaškega londonskega suhega gina, kava Barcaffè Gin Barrel Aged Coffee zagotavlja izkušnjo pitja vrhunske gurmanske kave z bogatim in večplastnim okusom.

Barcaffè Gin Barrel Aged Coffee je nastala po metodi popolnoma naravne aromatizacije kave. Posebna mešanica kavnih zrn je ročno vložena v hrastove sode, v katerih se je predhodno staral vrhunski gin. Med večmesečnim staranjem v sodih so kavna zrna vpijala kompleksne arome bora, pomaranče in avtohtonih sredozemskih rastlin, značilnih za Old Pilot’s, kar je tej kavi dalo edinstven značaj.

Po končanem procesu staranja se kavna zrna skrbno pražijo, da se še bolj poudari pristen okus in aroma kave. Končni rezultat je izjemna gurmanska kava z bogatim in slojevitim okusom z notami čokolade, lešnika in karamele, okrepljena z aromo gina in globokim, zemeljskim značajem, ki izhaja iz hrastovih sodov, v katerih je zorel Old Pilot’s.

Edinstven način pridelave in pristnost delata kavo Barcaffè Gin Barrel Aged posebno in ekskluzivno, zato bo na voljo v omejeni seriji v 250-gramskem pakiranju ekskluzivno v izbranih HoReCa poslovalnicah.

Božični koktejl z dvojnim espressom
Večkrat nagrajeni strokovnjak s področja kave Aleš Gorenc je na dogodku skupaj z gosti pripravil tudi poseben božični kavni koktejl, ki, kot pravi, ne sme manjkati med prazniki. »Po božičnem jutru, kosilu ali večerji si pripravite božični koktejl s 5 cl džina, 2 dcl tonika in dvojnim espressom. Najprej torej ulijemo gin, nato tonik, na koncu vse prelijemo z dvojnim espressom in postrežemo z dekoracijo suhe pomaranče.« Kot pravi barista pa koktejl postrežemo z nasmehom.

Rudi Leskovec
foto: Droga Kolinska

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button