DružabnoNovice

Argylle

Večji je vohun, večja je laž.

Prihodnje leto, 1. februarja, na velika platna prihaja vohunski triler z naslovom Argylle, ki oster kot britev ukrivlja resničnost in obkroža svet. Avtorica vohunskih romanov bo v spremstvu vohuna bežala pred morilci, meja med izmišljenim svetom, ki ga je ustvarila v romanih, in resničnim pa bo zabrisana.

Film je režiral in produciral Matthew Vaughn (franšiza Kingsman, Kick-Ass) po scenariju Jasona Fuchsa (I Still See You). Producenti filma so Matthew Vaughn, Adam Bohling (franšiza Kingsman), Jason Fuchs in David Reid (franšiza Kingsman), izvršni producenti pa Adam Fishbach, Zygi Kamasa, Carlos Peres in Claudia Vaughn.
V filmu zaigrajo vrhunski igralci – Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Henry Cavill, John Cena, Dua Lipa, Bryan Cranston, Sofia Boutella, Ariana DeBose, Catherine O’Hara in Samuel L. Jackson.

O zgodbi

Bryce Dallas Howard (franšiza Jurski svet) upodobi Elly Conway, samotarsko avtorico najbolj prodajanih vohunskih romanov, katere predstava o blaženosti je preživeti noč doma s svojim računalnikom in mačkom Alfiejem. Toda ko zapleti Ellynih izmišljenih knjig – ki se osredotočajo na tajnega agenta Argylla in njegovo misijo razkriti globalno vohunsko združbo – začnejo odražati tajne akcije resnične vohunske organizacije, njeni mirni večeri doma postanejo preteklost. Elly z mačkom Alfiejem v nahrbtniku in v spremstvu vohuna Aidena (dobitnik oskarja Sam Rockwell), ki je alergičen na mačke, dirka po vsem svetu, da bi ostala korak pred morilci, pri tem pa se meja med njenim izmišljenim in resničnim svetom pričenja brisati.

V trilerju zaigra vrhunska igralska zasedba – Henry Cavill (The Witcher), John Cena (Hitri X), dobitnica oskarja Ariana DeBose (Zgodbe z zahodne strani), dobitnica grammyja superzvezdnica Dua Lipa (Barbie), dobitnik emmyja in nominiranec za oskarja Bryan Cranston (Kriva pota), dobitnica emmyja in ikona komedije Catherine O’Hara (Dobrodošli v Schitt’s Creek), Sofia Boutella (Kingsman: tajna služba) in legendarni Samuel L. Jackson.

Zanimivosti

V filmu zaigra maček po imenu Chip, njegova lastnica pa je nekdanji supermodel Claudia Vaughn, bolj poznana kot Claudia Schiffer, ki je soproga režiserja Matthewa Vaughna, pri filmu pa sodeluje tudi kot izvršna producentka.

Rudi Leskovec
foto: Karantanija

Povezani članki

2 komentarjev

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button