DružabnoNovice

Anja Strajnar – Preprosta je matematika

Anja Strajnar, prvi glas Akordike in pevka v številnih muzikalih (Mamma mia, Madagascar, Alpska saga, Druščina), predstavlja svoj tretji avtorski single Preprosta je matematika. Skladba, ki glasbeno trdno stoji na temeljih bossa nove, ima lahkoten, pomladen vajb in govori o ljubezni.

Preprosta je matematika nas s svojo mehkobo, ritmom in edinstvenim zvenom nosi po prijetni melodiji in nas zaziba v počasen, zaljubljen ples. V časih, ko se le redki med nami podajajo čez lužo, je nastala skladba, ki zapeljuje in vodi v avanturo poliritmije, ritmičnih zamikov in trobente, ki skupaj zvenijo kot z drugega konca sveta – Južne Amerike. Skladba govori o ljubezni, ki je velikokrat tako zvito zakomplicirana; skoraj tako, kot matematika, čeprav je zaporedje drugačno. Matematika je zakomplicirana zgolj na začetku, ko pa osvojiš njena pravila, je v resnici lažja od ljubezni. V njej se bodo morda prepoznali zaljubljenci, ki se jim ljubezen na trenutke ne zdi tako preprosta, kot bi si želeli.

Glasbo in besedilo skladbe je spisala Anja Strajnar, v končno obliko pa sta jo postavila Domen Gracej in Jean Markič iz Fono Records. Anja je zanjo že posnela tudi videospot, v katerem je ujeta barvitost, svežina in igrivost skladbe. Z ekipo iz Kikiriki films je Anja video posnela v Mozirskem gaju, med tulipani, ki slikajo popolno kuliso za pravljični svet ljubezni, v katerem Anja kot Alica v čudežni deželi išče in naposled tudi najde rešitev za na videz preprosto uganko matematične ljubezni. “Želela sem se predstaviti kot barvita, sončna osebnost, kakor me navadno vidijo ljudje, ko me spoznajo. In kot žensko, ki ima rada veliko stvari in ljudi, pogosto pa se odene v svetle barve in nasmeh,” o video podobi skladbe ‘Preprosta je matematika’ pravi Anja Strajnar. Za scenarij je poskrbela Eva Kučera Šmon, podiplomska študentka filmske in televizijske produkcije, za styling Sara Grižon, za make up pa Nataša Castaldi. Posebna zahvala gre tudi Mozirskemu gaju, kjer so omogočili snemanje spota med najlepšimi cvetlicami – tulipani.

Rudi Leskovec
foto: YT

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button