DružabnoNovice

Alo!Stari: Sem prii, nič ti neom!

Mariborski skejt pankerji Alo!Stari bodo letos aprila stari pet let.

Mariborski skejt pankerji Alo!Stari so aprila 2019 prileteli na slovensko glasbeno sceno in z uporabo mariborščine, svojega maternega jezika, ter iskrenimi, pogosto kritičnimi, komadi in skejt punk glasbo presenetili vse. Prvi komad, s katerim so se predstavili slovenski javnosti, je bil Nea vem kam. Spot je v prvih 24 urah dosegel okoli 30.000 ogledov na YouTube, kar je za novinca v alternativnem žanru ogromen uspeh. Dva meseca kasneje so Alo!Stari prvič skupaj stopili na oder, kakopak v rodnem Mariboru, kjer so napolnili dvorišče

Vetrinjskega dvora. In še danes velja, da kdor tam ni bil, si je sam kriv. Alo!Stari so nadaljevali s komadi Star, Alo, stari in Valovi, nato še z enim od njihovih najbolj prepoznavnih Vse bi dal in zadnjim štiklom pred plato Kaj naj zaj nareim. Prvega septembra 2021 je izšel njihov takrat že zelo težko pričakovani prvenec Pa kaj te s tao je. 14 komadov, ki so takoj zadeli na pravo mesto, do takrat pa so Alo!Stari domači skejt punk že vrnili nazaj tako na večje odre, v prešvicane klube, radijski eter (in tudi na nogometne tekme).

Ko je bil album zunaj, so Alo!Stari špilali še bolj. Leta 2022 pa so se lotili dveh največjih solo koncertov – novembra so skoraj razprodali Kino Šiška (malo manj kot 20 kart je manjkalo) in razprodali Štuka na dveh Pune vrei špilih. Do danes so predstavili že pet novih bangerjev Prie tako leto, Nea guši, Nisn jezn, sao me razpizdi!, Preživeli smo še eno noč in Glavno, da midva sma skup in jih hkrati posneli vsaj še enkrat toliko. In cajt je že bil, da izdajo novo plato. V letu, ko obeležijo prvih pet skupnih let bodo tako 26. 3. izdali nov, drugi album, Sem prii, nič ti neom, v mesecu svoje pete obletnice pa priredili dva najbolj epska in najbolj njihova špila: 18. 4. bodo špilali v ljubljanski Cvetličarni, 26. aprila pa na mariborskem Štuku. Early bird vstopnice za oba so pošle v parih urah, na voljo pa je še okoli polovice vstopnic za vsakega od koncertov. Priite, menda vam nič neojo!

Rudi Leskovec
foto: Alo!Stari

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button