DogodkiDružabnoNovice

5. Festival Gina in Brina v Dutovljah

Gin in brinjevec ponovno vabita na Kras.

Festival Gin & Brin je dvodnevni dogodek, ki ga vsako leto pripravijo ljubitelji gina in brinjevca iz društva Na placu, odvija pa se na prireditvenem prostoru ob igrišču v Dutovljah. Namen festivala je razširjati kulturo uživanja gina, njegovo bogato in zanimivo zgodovino, obenem pa ohranjati tradicijo brinjevca v naših krajih. Na letošnjem festivalu se bo predstavilo 17 slovenskih destilarjev gina in brinjevca.

Celotno dogajanje bo pospremila akustična glasbena spremljava, poskrbljeno pa bo tudi za odlično kulinarično ponudbo. Odvilo se bo tudi več delavnic in predavanj s strokovnimi gosti (Matej Turin, Luka Vončina in drugi). Letos bo tako prvič izvedena tudi Akademija destilacije gina, ki je namenjena vsem, ki želijo izvedeti več o destilaciji in aromatih. Teden dni pred festivalom bo potekalo tudi 2. ocenjevanje ginov in brinjevcev, ko bo strokovna komisija ocenila prijavljene destilate. Priznanja za tiste z največ točkami bodo podeljena na petkov večer festivala.

Gin & Brin festival bo letos potekal v petek, 2., in soboto, 3. julija, v borovem gozdičku na prireditvenem prostoru v Dutovljah. Obiskovalci bodo ob prihodu prejeli festivalski kozarec (kavcija bo 5 evrov, kozarec pa lahko tudi obdržijo) in brošuro s pregledom dogajanja in predstavitvijo vseh sodelujočih. V petek se bo dogajanje začelo ob 18:00, v soboto pa ob 16:00 in trajalo do poznih ur.

Vsak dan se bo predstavilo 15 destilarjev. Nekateri izmed njih bodo z nami oba dneva, drugi pa le en dan, zato bodo v sredini junija organizatorji na svojih spletnih straneh in družbenih omrežjih objavili celoten razpored. Poleg destilarjev se bodo predstavili še nekateri drugi ponudniki izdelkov iz brinja in kotlov za destilacijo. Lakoto nam bodo tešili mojstri ‘street food’ kulinarike Food Truck Stara šola. Dogajanje pa bodo pospremili akustični glasbeni izvajalci.

Rudi Leskovec
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button