DružabnoNovice

16. Weekend media festival

Weekend predstavil prvi festivalski video, ustvarjen s pomočjo umetne inteligence

Kako doseči uspeh v dobi umetne inteligence? Kako zgraditi podjetje in ohraniti njegovo neodvisnost? To so le nekatera vprašanja, ki jih bo naslovil program 16. Weekend Media Festival, ki bo od 21. do 24. septembra gostil vrhunske strokovnjake in navdušence iz medijskega sveta. V središču pozornosti bodo aktualne teme in trendi, ki bodo predstavljeni v čudovitem ambientu stare Tobačne tovarne v Rovinju. Predogled festivala je potekal v Zagrebu, kjer so se zbrali številni medijski obrazi in strokovnjaki iz sveta medijev.

Weekend Media Festival se že leta uveljavlja kot ključni dogodek v regiji, ki sledi, promovira in ustvarja najnovejše medijske trende. Letošnja novost je integracija umetne inteligence v organizacijo festivala. V duhu inovacij je festival predstavil prvi promocijski video, ustvarjen z AI tehnologijo, ki si ga lahko ogledate tukaj.

16. Weekend je tako odprl vrata novim ustvarjalnim obzorjem, v sklopu programa pa bo na sporedu tudi “When AI Meets Creation” , razstava fotografij, ustvarjenih z uporabo umetne inteligence. Panel razprave bodo osvetlile različne vidike uporabe in pasti umetne inteligence – trenutno najbolj vroče teme v svetu komunikacije, veliko novosti in zanimivih pogovorov pa bo tudi na temo televizijskih formatov in vlogo vplivnežev. Posebno pozornost bo pritegnil panel “TV Survival Kit”, kjer bodo strokovnjaki razpravljali o tem, kako so tradicionalni televizijski formati preživeli v dobi digitalnih medijev.

Zanimiv bo tudi panel “Što je tu smiješno”, kjer bo znan slovenski komik Tin Vodopivec skupaj z drugimi humoristi raziskoval humor v regiji. Panel “Bodi koristen” bo raziskoval vlogo vplivnežev in njihovo odgovornost za pozitivne spremembe v družbi. Razprava “Vsaka napaka nosi s seboj potencial rasti” bo osvetlila, kako napake lahko postanejo priložnosti za učenje. Medtem pa bo panel “Kontroverzni podjetnik” raziskoval, zakaj so podjetniki v medijih pogosto predstavljeni kot kontroverzne osebnosti.

Rudi Leskovec
foto: Weekend

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button