AvtomobilizemNovice

Morgan Plus Six se poslavlja z zadnjo izdajo Pinnacle

Plus Six bo kmalu nadomestil popolnoma nov model.

Morgan Motor Company bo ob vstopu v novo leto zaključil proizvodnjo, zdaj že legandarnega kraljevega modela Plus Six s posebno omejeno izdajo 30 primerko , imenovanih Plus Six Pinnacle. S tem se bo končala proizvodnja modela Plus Six, ki se je začela z modelom Plus 8 leta 1968. Serija Pinnacle je zasnovana kot zadnji poklon Morganovim klasičnim športnim avtomobilom s tradicionalno krilato silhueto. Poudarja znamkino predanost izdelovanje po meri, saj jo odlikujejo najbolj zahtevane možnosti prilagajanja.

Vsak Plus Six Pinnacle bo ponujal tri nove kombinacije usnjenega obazinjena notranjosti – Fawn (svetlo kamelje rjave barve), Riviera (nežno modre barve) in Explore (temno rjave barve s kamnito teksturo). Zunanjost je lahko brez dodatnih doplačil odeta v katerikoli odtenek stranki ustreza. Razkošje se nadaljuje s preprogami iz mehke ovčje kože, ki zagotavljajo bogat kontrast med teksturam notranjosti. Morganov mojstrski oddelek je predstavil tudi nov vzorec ročnega prešitja, logotip Pinnacle pa je prvič izvezen tudi na naslonjalu. Uporaba tikovega lesa se je s prejšnjega projekta razširila na sredinsko konzolo in armaturno ploščo, logotip Pinnacle pa je vdelan v aluminijasto okrasje.

Med posebnimi oblikovalskimi elementi so satenasta srebrna barva na platiščih in armaturni plošči. Poliran odklopni pokrovček za gorivo v slogu Le Mansa, skupaj z novimi ogledali in sredinskim volanom, še dodatno povzdigne brezčasen slog avtomobila. Cena poslednje izdaje Plus Six bo na otoku znašala najmaj 116.567 evrov.

Plus Six je za znamko Morgan predstavljal pomemben tehnološki mejnik, saj je uvedel sodobne inženirske elemente, kot sta aluminijasta platforma generacije CX in motor s turbinskim polnilnikom. Od leta 2019 je bilo strankam po Evropi, Bližnjem vzhodu in Aziji dobavljenih skoraj tusoč po meri izdelanih modelov Plus Six, saj je eden redkih novodobnih avtomobilov, kjer se združujeta  klasičen slog z dinamično zmogljivostjo. Naslednik model Plus Six, ki bo zapolnil vrzel na vrhu ponudbe, bo razkrit leta 2025, po koncu proizvodnje modela Plus Six.

Žiga Kolman
foto: Morgan

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button