MotociklizemNovice

Downsizing? Ne pri BMW Motorrad!

VIDEO: Bavarci predstavljajo R 20 Concept!

Nedavni petični dogodek Concorso d’Eleganza Villa d’Este, ki se vsako leto odvija na obali jezera Como, je tudi tokrat postregel z nekaj eksoti in zanimivimi študijami. Med slednje zagotovo sodi dvokolesna študija R 20 iz Bavarske, ki je pripeljala dvolitrski zračno hlajen bokser. Downsizing? (ang. zmanjševanje prostornine). Ne hvala!
Osrednji element drzno oblikovane študije je zajetni dvolitrski zračno hlajen bokser agregat z novimi glavami cilindrov, novim pokrovom jermena in novim hladilnikom olja z delno skritimi cevmi. Tudi osnovna karoserija motocikla je povsem na novo razvita, kjer so Nemci izpostavili okvir iz krom-molibdenove litine.

Alexander Buckan, vodja oblikovanja pri BMW Motorrad, je študijo opisal kot drzno interpretacijo BMW Motorrad DNK-ja, saj združuje sodobne tehnične elemente s klasično zasnovo roadsterja. Zaradi njegovih prevelikih proporcev in minimalistične estetike, v kateri se prepletata tradicija in modernizem, izraža nezmotljiv bavarski značaj.

Posebnosti motocikla so kontrastna »hotter than pink« barva rezervoarja, v enojni in z alkantaro in drobnozrnatim usnjem prevlečen sedež integrirana zadnja luč ter LED žaromet z integrirano dnevno lučjo. Predstavitev so Bavarci zaključili z opisom, da R20 Concept prinaša »Big Boxer« kulturo na povsem nov nivo. Morda pa so to napovedi, da študija vendarle ni tako zelo oddaljena od serijske proizvodnje …

Aleš Majerič
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button