NoviceUre

Grand Seiko Heritage Collection 44GS 55th Anniversary Limited Edition

Celoletno praznovanje 55. obletnice dediščine oblikovanja.

Grand Seiko že skozi celotno leto 2022 obeležuje svojo 55. obletnico z dediščinskimi izdajami modela 44GS. Tokrat se predstavljata dve novi različici z bolj starinskimi proporci ohišja, ‘Tsuji’ SBGW293 in ‘Kuuki’ SBGW291.

Ne moremo se izogniti dejstvu, da sta ohišji novo predstavljenih modelov sorazmerno majhni. S premerom 36,5 mm imata bolj ženstveno estetiko, čeprav se drzen poliran Zaratsu izgled naslanja na moški portfelj. Navsezadnje je sodobni 44GS vedno lahko uniseks zapestna ura, kar predstavljena modela še posebej poudarjata. Obenem pa so trendi moških ur v prid manjšim dimenzijam.

Izdaji SBGW293 ‘Tsuji’ in SBGW291 ‘Kuuki’ 44GS se razlikujeta po številčnicah. „Tsuji“ pomeni „zemlja“, zato ima bogato rjavo številčnico z brušenim zaključkom sončnih žarkov, medtem ko „Kuuki“ pomeni „nebo“, kar ne bi ravno povezali s srebrno barvo številčnice, ki ima prav tako brušen zaključek. Očitno so kreatorji imeli v mislih oblačno ali megleno vreme.

Skratka, v obeh modelih za pogon skrbi ročno navijalni mehanizem Grand Seiko 9S64. To je kaliber, ki je bil prvič predstavljen leta 2011, njegove specifikacije pa še naprej navdušujejo z 72-urno rezervo moči in natančnostjo +10/-1 sekunde na dan. Prednost vstavitve navijača je zagotovo izogib okornega rotorja, ki bi pokvaril dimenzije ohišja, medtem ko kaliber ohranja dostopno ceno.

Grand Seiko Heritage Collection 44GS 55th Anniversary Limited Edition SBGW293 ‘Tsuji’ ali SBGW291 ‘Kuuki’ sta na voljo po priporočenem znesku 5.280 evrov. Več informacij o modelih GS ter možnostmi nakupa lahko prejmete pri slovenskem zastopniku Sten Time.

Rocco
foto: GS

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button