AvtomobilizemNovice

Nostalgično: Volkswagen Golf GTI BBS koncept

Volkswagen poskuša s pomočjo druge generacije Golfa GTI popestriti najnovejšega člana športne družine.

Brez zadržka lahko rečemo, da je marsikoga najnovejša osma generacija Golfa GTI pustila ravnodušnega, saj kljub skorajšnji popolnosti izgublja veliko pristnega občutka predhodnikov. Vsa področja pokriva izjemno dobro, a po mnenju številnih je postal preveč resen in izgubil vrednoto vsakdanjega prijatelja.

Volkswagen je za odvrnitev pozornosti pripravil pravo poslastico za ljubitelje oznake GTI. Ameriški oddelek nemškega velikana se je povezal z velikim ljubiteljem znamke Jamiem Orrom iz Filadelfije, nastala je zanimiva retro kreacija. S skupno močjo in entuziastom so novi generaciji Golfa GTI vbrizgali zdravo dozo videza starih modelov, nastal je GTI BBS Concept.

Največ navdiha so črpali iz druge generacije GTI-ja, zato na vseh koncih najdemo BBS dobrine, še posebej mislimo na 19-palčna BBS Super RS platišča z znamenitim vzorcem, ki kar kričijo »osemdeseta«.  Avtomobilu so nato z novim setom H&R vzmetenja spustili podvozje in umerili naklon koles spredaj. Tudi 2-litrski štirivaljni turbobencinar z 245 KM s pomočjo Borla izpušnega sistema sedaj lepše zapoje.

To je praktično to, vsa ostala področja so ostala nedotaknjena, saj so menda »želeli ohraniti dušo osme generacije GTI-ja.« S tem razlogom so raj posegli po bolj tradicionalnih modifikacijah in obdržali originalno notranjost ter pogonski sklop. Res da deluje privlačno in nostalgično, a je Volkswagen izpustil priložnost za izdelavo nečesa resnično edinstvenega.

Žiga Kolman
foto: Volkswagen

Povezani članki

Back to top button