AvtomobilizemNovice

Golf praznuje abrahama z balonom v roki

VIDEO: Lepši balon si že težko zamislimo …

Pri Volkswagnu so te dni vse oči uprte v njihov paradni model Golf. Stvarnik svojega segmenta namreč obrača 50 let obstoja in s 37 milijoni vozil še vedno velja za najbolje prodajan VW model do danes. Da bi Nemci njegovo okroglo obletnico počastili v slogu, so predstavili prav poseben rojstnodnevni balon na svetovno znanem balonarskem dogodku.

Edinstveno oblikovan balon iz serije Sultan PH-370, ki ga obdajata originalni Golf prve generacije ter sveže predstavljeni in precej prenovljeni Golf osme generacije, se je dvignil v nebo nad turško pokrajino Kapadokija. Tam se namreč odvija verjetno najbolj slikovit dogodek, ko se ob pravljični jutranji zarji nad osupljivimi sklanimi formacijami in starodavnimi jamskimi bivališči dvigne kopica balonov na vroč zrak.

Volkswagen je na ta dogodek z Golfovim balonom povabil zgolj peščico izbrancev, ki se bodo lahko, ko pristanejo vrnili s poleta lahko tudi zapeljali s testnimi vozili, ki izhajajo prav iz vsake Golfove generacije. V zaključku brzojavke so VW predstavniki še dodali, da se lahko izredno malo avtomobilov pohvali, da so definirali lasten segment modelov na enak način kot Golf, kaj šele, da bi postali merilo v tem razredu in ob tem ostali zvesti prvotni stilski in oblikovalski filozofiji.

Blaž Likovič
foto: VW

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button