NoviceUre

Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture Green

Eden lepših časomerov s prikazom svetovnega časa, ki je za povrh še dostopen!

Frederique Constant je v linijo Classic Worldtimer Manufacture dodal še četrto modelno variacijo in tako se beli, črni ter modri različici, pridružuje še čudovita izdaja z zeleno številčnico.

Časomer Classic Worldtimer Manufacture Green se predstavlja v dveh izvedbah, in sicer z ohišjem iz nerjavečega jekla ter 18-karatnega rožnatega zlata. Slednja izdaja je na voljo v 36 primerkih, medtem ko so kovinska ohišja oštevilčena na 718 kosov.

Specifikacije ostajajo nespremenjene, zato bo za občutek še kako prav prišel zapis našega nedavnega preizkusa ure Classic Worldtimer Manufacture (dodaj link testa). Zdaj že prepoznavno, je na številčnici reliefno upodobljen zemljevid sveta. Zunanji disk s polnimi imeni vseh 24 referenčnih mest je združen s 24-urnim diskom, razdeljenim na svetlejši del, ki označuje dnevni čas, in temno zeleno polovico za nočni čas. Ob 6. uri se nahaja prikaz datuma v retrogradnem stilu. Zanimivost časomera pa je ta, da se vse funkcije nastavljajo le s krono v obliki čebulice.

V ohišju se nahaja avtomatski mehanizem, kaliber FC-718, ki deluje s frekvenco 4 Hz (28.800 alternanc na uro) in ponuja 38 ur rezerve energije navitja. Skozi safirno steklo hrbtne strani ohišja je moč ozreti oscilacijsko utež ter vzorce perlage in Côtes de Genève,

Celoto zapolnjuje temno zeleni pašček iz aligatorjeve kože, ki se na zapestje pritrdi z zložljivo zaponko. Cena svežih modelov Frederique Constant Classic Worldtimer Manufacture Green znaša 4.395 evrov v primeru, da se odločite za kovinsko izvedbo ohišja ter 18.995 evrov, če vam srce zaigra ob pogledu rožnatega zlata.

Rocco
foto: Frederique Constant

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button