AvtomobilizemNovice

Špance bo razveselila posebna strupena Škoda Fabia

Fabia nove generacije ne obstaja kot vRS, najbolj se ji približa posebna serija Rally2 by "Cohete" Suárez.

Škodina španska veja je na nedavnem reliju RACC-Costa Daurada predstavila omejeno izdajo Fabie Rally2, ki jo je soustvaril “Cohete” Suárez. Ekskluzivna različica hot-hatch kombilimuzine, omejena na 100 primerkov zgolj za španski trg, obeležuje dosežke Joséja Antonia “Cohete” Suáreza v španskem prvenstvu Super Rally Championship (S-CER) v letih 2021 in 2023. S to serijo je nastala najmočnejša cestna Fabia doslej, ki se poklanja Suárezovim naslovom in Škodinim uspehom v reliju.

Karoserija strupene Fabie je obarvana v ekskluziven zeleni odtenek Mamba Green po navdihu Fabie RS Rally2, s katero sta Suárez in sovoznik Alberto Iglesias Pin tekomvala v prvenstvu S-CER. Posebno Fabio so opremili s 15 mm znižanim športnim vzmetenjem, skupaj s paketom nadgradnje podjetja ABT Sportsline. Pod pokrovom je nameščen 1,5-litrski štirivaljni turbobencinski motor s 190 KM in 290 Nm navora, združen s sedemstopenjskim dvosklopčnim samodejnim menjalnikom, kar pomeni, da je to najmočnejša Fabia aktualne generacije.

Estetsko Fabia Rally2 by Suárez izstopa z edinstvenimi elementi, kot so 17-palčna črna platišča OZ Racing Superturismo WRC, obuta v Michelin Pilot Sport 5 pnevmatike, zadnje krilce in mat črni zadnji blatniki. Avtomobil je okrašen z oznakami ABT, Rally2 in Cohete Suárez, na zadnjem stebričku pa ima tudi motiv lovorjevega venca, ki spominja na zmage v prvenstvu. V notranjosti se kabina ponaša s črnimi športnimi sedeži, športnim volanom z obvolanskima prestavnima lopaticama in oznako Rally2. Poleg tega vsak primerek obeležuje ploščica s številko izdaje in Suárezovim podpisom. Fabia Rally2 by “Cohete” Suárez stane 30.900 evrov, in je na voljo za naročilo na spletni strani in v španskih prodajnih salonih Škode, prvi primerki bodo na ceste zapeljali v prvem četrtletju prihodnjega leta.

Žiga Kolman
foto: Škoda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button