TehnikaTesti

Heat it – ključek proti pikom žuželk

TEST: Izvrstna pogruntavščina proti malim letečim težakom.

Le redke so stvari, ki jih bolj sovražim od nadležnih krvosesov. Od pozne pomladi in sedaj tudi do pozne jeseni, se mi večkrat zdi, da kampirajo na žicah kot ptiči in čakajo prvo žrtev, ki bo prišla mimo. Letos je bilo teh „incidentov“ malo morje. Dobesebno so se spustili v napad in človek je le s težavo spremljal, kje vse mu leteči težaki črpajo kri in povzročajo neprijetno srbečico.

No, letos smo na smejmu IFA našli zanimivega proizvajalca, ki se je spustil v boj s komarji. S pomočjo mobilnega telefona? Hja, nekako tako. V praksi je rešitev na moč preprosta, a več kot učinkovita! Kako deluje?

Heat it je miniaturen pripomoček velikosti palca, ki ga zadegate v vaš mobilni telefon, nato pa s približno 50 stopinjami celzijami segrevamo mesto pika. Z uporabo koncentrirane toplote lahko enostavno zdravite pike žuželk. Heat it je združljiv z Androidom in operacijskim sistemom iOS, pri slednjem se aplikacija ob prvi uporabi Heat it ključka tudi samodejno namesti na vaš telefon.

Ker ima kar nekaj članov uredništva podmladek, smo Heat it uporabili v praksi. Aplikacija je na moč preprosta, slednja pa ponuja različne možnosti, od tega, ali gre za otroka ali odraslega, ali želite daljše ali krajše delovanje, in če je vaša koža med bolj občutljivi. Temperatura, ki jo proizvede ključek je precej visoka, a v praksi se je izkazala za zares učinkovito. Po zagotovilih proizvajalca naj bi večina sodobnih mobilnikov zmogla, s polno baterijo, opraviti 1000 tretmajev. Heat it ima tudi TÜV süd certifikat.

Mi v uredništvu smo bili več kot zadovoljni z uporabo domiselne rešitve. Poleg ključka dobite še priročen trak za okoli vratu, tako da je Heat it lahko vaš stalni spremljevalec na poti. Še posebej prav bo prišel tistim, ki si po piku žuželk dobesedno razmesarijo kožo. Na spletu lahko ključek Heat it dobite za povsem spodobnih 29,99 evrov.

Boštjan Horvat
foto: caranduser.com

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button