AvtomobilizemNovice

Michelin Alpin 7

Michelin predstavlja pnevmatiko, s katero vam bo lažje na snegu in v mrzlih zimah.

Kot pove že samo ime, pnevmatika Michelin Alpin 7, ki je na voljo od letošnjega maja, se najbolj znajde v zimskih mesecih. Ta, zadnja generacija programa Michelin Alpin še vedno ohranja tehnično zmogljivost, zaradi katere je ta zimski program postal referenca: oprijem v najtežjih razmerah (na zelo mrzlih, mokrih ali zasneženih cestah) in dolgo življenjsko dobo. Na stabilnem trgu, ki predstavlja približno 20 % vseh avtomobilskih pnevmatik v Evropi, je bilo doslej v 32 državah prodanih približno 13 milijonov pnevmatik prvih šest generacij tega programa.

Zmogljivosti pnevmatike Michelin Alpin 7

Na testih, ki jih je decembra 2023 izvedel UTAC po naročilu Michelina na severu Finske (Mellatracks), se je Michelin Alpin 7 odlikoval na naslednjih področjih:

(1) Varnost na mokrih in zasneženih zimskih cestah
(2) Izboljšana zmogljivost na snegu
(3) Visoka življenjska doba
(4) Zmanjšana poraba energije

Nova gumena zmes, zasnovana za nizke temperature, zagotavlja dober oprijem pri pospeševanju, zaviranju in zavijanju. Pomembne nove tehnologije najdemo tudi v usmerjeni tekalni plasti in povečanem številu lamel v dezenu tekalne plasti, ki zagotavljajo boljši oprijem na mokrih in zasneženih cestah. Ta povečana stopnja lameliziranosti izboljša oprijem pri zaviranju za 6 % in poveča sposobnost manevriranja na snegu.

Usmerjena tekalna plast je voznikom v pomoč pri ohranjanju nadzora nad vozilom tudi v najtežjih razmerah.
Nenazadnje, pnevmatika Michelin Alpin 7 ima progresivne lamele, kar pomeni, da se z obrabo pnevmatike pojavijo novi utori, zahvaljujoč Michelinovemu znanju in izkušnjam na področju 3D kovinskega tiskanja, ki omogoča izdelavo izjemno zapletenih kalupov za pnevmatike. Inovativna zasnova omogoča ohranjanje dobrih ravni zmogljivosti skozi celotno življenjsko dobo pnevmatike in uporabo pnevmatike, dokler se ne prikaže indikator obrabe

Nove pnevmatike Michelin Alpin 7 bodo na voljo v 62 dimenzijah, od 15 do 20 palcev, in bodo primerne za vse glavne limuzine srednjega razreda. Paleta bo namenjena v glavnem evropskemu trgu in bo izdelana izključno na tem ozemlju.

Rudi Leskovec
foto: Michelin

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button