NoviceUre

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Monoface

Reverso bližje izvirnim dimenzijam.

Jaeger-LeCoultre predstavlja Reverso Tribute Monoface v dimenziji ohišja 40,1 mm x 24,4 mm in debelino 7,56, s čemer je zelo podoben originalz iz leta 1931 ter posledično zagotavljata udobje za vse velikosti zapestij.

Novi Reverso Tribute Monoface ima ohišje iz nerjavečega jekla in ponujamožnost izbire med srebrno opalinsko ali lakirano sončno modro številčnico. Ključni oblikovni elementi, kot so trapezoidni indeksi, minutna steza „chemin de fer“ in prefinjeni kazalci Dauphine, poudarjajo eleganco številčnice.

Tako kot pri pionirskih različicah Reverso je tudi pri tem Monoface izvedbi prazna kovinska hrbtna stran ohišja – prvotno zasnovana kot povsem funkcionalna rešitev – idealno platno za individualno graviranje ali lakiranje.

Jaeger-LeCoultre meni, da mora biti oblika urnega mehanizma čim bolj usklajena z obliko ohišja. Zato so kalibri Reverso oblikovani v obliki soda in ne v tradicionalni okrogli obliki. To velja za kaliber 822, ki poganja uro Reverso Tribute Monoface. Ta ročno navijalni mehanizem, ki deluje s hitrostjo 21.600 akternanc na uro, zagotavlja 42-urno rezervo energije navitja.

Nove ure dopolnjujejo paščki, ki jih je Casa Fagliano oblikovala izključno za linijo Reverso Tribute in imajo dve kontrastni teksturi: gladko telečje usnje in telečje usnje saffiano. Na voljo so štiri dodatne barve paščkov, ki jih je moč zavoljo sistema hitre menjave enostavno zamenjati.

Jaeger-LeCoultre Reverso Tribute Monoface je na voljo po priporočeni prodajni ceni 9.800 evrov in ga bo kmalu mogoče videti in preizkusiti v butiku Slowatch 1991 na Wolfovi ulici v Ljubljani.

Rocco
foto: JLC

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button