AvtomobilizemNovice

Spoznajte ekskluzivno Bentaygo EWB Azure Riviera Collection

VIDEO: Navdih iz sveta yachtinga!

Bentley je lansiral novo ekskluzivno kolekcijo športnega terenca Bentayga Extended Wheelbase (EWB), tokrat z dodatkom Azure Riviera Collection. Po vzoru prve kolekcije Riviera Continental GTC, ki je bila predstavljena leta 2023, ta nova kolekcija ponovno predstavlja Bentleyjev SUV s podaljšano medosno razdaljo, ki ga krasita prefinjenost in umirjenost po vzoru sodobnih bark, privezanih kje drugje kot ob Azurni obali.

Če citiramo besede Britancev, kolekcija Bentayga EWB Azure Riviera pooseblja Bentleyjevo zavezanost razkošju, inovacijam in dobremu počutju, ki jo uteleša vključitev Bentleyjevih revolucionarnih letalskih sedežev z izjemno ravnjo udobja in personalizacije. Bogato zapisano, ni kaj, pod črto pa lahko zapišemo, da vse to pomeni najboljše materiale, izdelavo in napredne tehnologije kar zagotavlja umirjeno in uživaško vožnjo – kot v spodnjem videu.

 

Če zgornje besede konkretiziramo, Azure Riviera Collection prinaša Aegan modro karoserijsko barvo, ki poje hvalnico Mediteranu, 22-palčna 5-kraka platišča v sijočem odtenku s kupom črnih obrob, taista črnina nato krasi še nekaj karoserijskih delov, kar vse skupaj zaokroži v prav čedno modro-črno kombinacijo.

Interpretacija ambienta sledi udobju palube razkošnih jaht. Jesenski odtenki dveh vrst usnja, vezeni motivi Azure in nenazadnje še Mulliner prevleke so le drobec iz celotne mojstrovine, ki so se je lotili Bentleyjevi rokodelci. Temu dodajte že omenjene »letalske sedeže«, ambientalno svetlobo, Bang & Olufsen ozvočenje in še kup drobnarij, ki vožnjo spremenijo v resnično cestno plovbo. Cena? Za tiste, ki si jo lahko privoščijo, nepomembna …

Blaž Likovič
foto: Bentley

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button