Gospodarska vozilaNovice

Najzmogljivejši profesionalni Ford Ranger bo novi priključni hibrid

Ranger PHEV nudi ogromno prednosti, kot je uporaba električnih orodij na poti.

Fordov oddelek gospodarskih vozil Pro, je s premiero novega Rangerja Plug-in Hybrid Electric Vehicle na sejmu IAA Transportation naredil korak naprej na trgu hibridnih poltovornjakov. Ranger PHEV združuje čistost električne vožnje z zmogljivo vleko, nosilnostjo in terenskimi sposobnostmi.

Ključna funkcija pri priključno-hibridnem Rangerju je uvedba sistema Pro Power Onboard, ki uporabnikom omogoča napajanje orodij neposredno iz vgrajene baterije vozila in tako odpravlja potrebo po zunanjih generatorjih. Sistem lahko proizvede do 6,9 kW moči, kar omogoča uporabo orodij na delovnem mestu in napajanje naprav za prostočasne dejavnosti. Ranger PHEV bo na voljo v izvedbah Wildtrak in XLT, pri čemer bo na voljo tudi ekskluzivna izdaja Stormtrak, ki prijaša edinstvene oblikovne elemente, kot so 18-palčna platišča, matrični LED žarometi in razkošno opremljena kabina.

Pogonski sklop vozila združuje 2,3-litrski štirivaljni bencinski motor EcoBoost z elektromotorjem z močjo 75 kW (102 KM), baterijo z uporabno kapaciteto 11,8 kWh in 10-stopenjski samodejni menjalnik. Sistem zagotavlja skupnih 279 KM in 690 Nm navora ter po moči prekaša 3-litrsko V6 turbodizelsko različico. PHEV premore modularni hibridni menjalnik, ki elektromotor integrira v pogonski sklop, kar omogoča nemoteno hibridno delovanje. Baterijo je mogoče v celoti napolniti v manj kot štirih urah z uporabo 16-amperskega polnilnika, kar omogoča več kot 45 kilometrov dosega v električnem načinu.

Ranger PHEV ohranja enake delovne zmogljivosti kot njegovi dizelski in bencinski kolegi, z nosilnostjo do ene tone in zmožnostjo vleke do 3.500 kilogramov. Ponaša se tudi z naprednim sistemom štirikolesnega pogona e-4WD in nastavitvami vzmetenja za optimalno delovanje na urejenih cestah ali razgibanem terenu. Dodatek električne plati je prav tako omogočil zmožnost regenerativnega zaviranja in različne načine vožnje, kot so Auto EV, EV Now in EV Later.

Ford Pro pričakuje, da bo hibridni pogonski sklop v primerjavi z dizelskim motorjem V6 prinesel znaten prihranek pri porabi goriva, zlasti ob razpoložljivosti domačega polnjenja Ford Pro Home Charging za cenejše nočno polnjenje. Ranger PHEV je opremljen z napredno tehnologijo za upravljanje voznih parkov, s Ford Pro telematiko in digitalno knjigo dnevnikov, ki optimizirata učinkovitost vozila ter zmanjšujeta stroške obratovanja tako za mala podjetja kot za večje vozne parke.

Žiga Kolman
foto: Ford

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button