AvtomobilizemNovice

Val svežine za Lynk & Co 01

Sorodnik Volva XC40 ima nov hibridni pogonski sklop.

Kitajski avtomobilski proizvajalec Lynk & Co predstavlja posodobljenega priključno-hibridnega SUV 01, ki je bil deležen več oblikovnih, tehnoloških in zmogljivostnih izboljšav. Prenovljeni 01 kot del nenehne širitve podjetja, odraža povratne informacije kupcev in prikazuje ustrezne željene izboljšave.

Zunanjost modela 01 je zdaj bolj dinamična z bleščeče črno masko, novim setom platišč in zadnjimi lučmi v LED tehniki. Ponujena je tudi širša paleta karoserijskih barv, vključno s kristalno belo, bleščeče črno in mineralno zeleno. V notranjosti je okolje izboljšani z odzivnejšim info-zabavnim sistemom, ki ga poganja napredni čip Qualcomm Snapdragon 8155. Osrednji 15,4-palčni zaslon na dotik in digitalni merilniki zagotavljajo hitrejše delovanje ter brezhibno uporabniško izkušnjo. Za večje udobje in varnost so bili dodani tudi fizični upravljalni elementi na volanu.

Srce prenovljenega Lynk & Co 01 predstavlja napreden priključno-hibridni pogonski sklop, razvit v sodelovanju s skupino Geely Holding Group, ki zagotavlja sistemsko moč 206 kW (276 KM) in 535 Nm navora, kar omogoča ostrejše pospeške in večji odzivnost. Vozilo dosega porabo goriva le 0,9 l/100 km in emisije ogljikovega dioksida 20 g/km. Model 01 lahko v povsem električnem načinu prevozi tudi do 75 kilometrov, zato je idealen za vsakodnevne mestne vožnje po opravkih z minimalnimi izpusti.

Izvršni direktor Nicolas López Appelgren je poudaril privlačnost vozila in opozoril, da izboljšave širijo krog potrošnikov, hkrati pa premikajo meje trajnostne mobilnosti. Posodobitve poudarjajo zavezanost podjetja Lynk & Co inovacijam in trajnosti. Najnovejša različica modela 01 združuje tehnološke novosti z znanimi funkcijami, ki so jih vozniki vzljubili pri prejšnjih modelih, zato je ključni model v strategiji za popolnoma elektrificirano prihodnost.

Žiga Kolman
foto: Lynk & Co

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button