AvtomobilizemNovice

Lanzante s polnim plinom na Goodwoodu

Poln pehar garažnih projektov, ki so sila priljubljeni med poznavalci.

Lanzante Limited je britanski specialist za servisiranje, restavriranje in razvoj unikatnih vozil, pri čemer se udejstvujejo tudi v tekmovalnih divizijah pri čemer so v letu 1995 z McLarnom F1 GTR slavili na 24h Le Mansa. Od takrat so pooblaščeni servisni štab za cestne in dirkalne McLarnove modele.

V zadnjih letih so pri Lanzantu dogodek na posesti Goodwood predstavili vrsto sila zanimivih primerkov in tudi letošnja prireditev se ni izneverila svoji tradiciji. Prikazali so namreč kar nekaj »projektov«, ki temeljijo na McLaren in Porsche vozilih.

Porsche je v letu 2019 lansiral drugo generacijo dirkalnika 935, ki temelji na takratnem serijskem 911 GT2 RS s 3,8-litrskim twin-turbo šestvaljnikom. Porsche je izdelal le 77 primerkov, na Lanzante pa sta se obrnila dva lastnika, ki sta želela svoji vozili predelati za cestno uporabo. In prav minuli vikend so Otočani predstavili dve po novem cestno homologirani vozili, katerih predelava je obsegala kar leto in pol pridnih rok.

Poleg omenjene »nemške« dvojice se je poleg zvrstilo še pet McLarnov, in sicer P1 HDK iz Lanzante razvoja, ter na novo lansiranim Speedtailom, ki je bil deležen obsežne tehnične nadgradnje, Lanzante pa mu je namenil še aerodinamično optimizirano karoserijo. Vse skupaj nato zaokrožujejo še trije GTR modeli in sicer F1 GTR-97, P1 GTR-18 in Senna GTR. V predalu za eksotične primerke sodi TAG Turbo voz iz 1980-ih z motorjem iz Formule 1 in še nekaj projektov v čast ikonam avtomobilskih športov.

Blaž Likovič
foto: Lanzante

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button