NoviceUre

Hublot Classic Fusion Essential Grey

Tretja linija z monokromatskim treatmajem.

Ena novejših Hublotovih posebnosti je obdelava priljubljenih modelov z Essential Grey prevleko, kar je v bistvu sprememba ur v monokromatske različice za zbiratelje. To se je začelo z linijo Big Bang Unico in nadaljevalo s Spirit of Big Bang, zdaj pa je treatma ujel protfelj Classic Fusion.

Na voljo sta dva modela s premerom ohišja 42 mm in 45 mm, oba narejena iz satenasto brušenega/poliranega titana z vsemi poudarki modela Classic Fusion, in sicer integrirana zapestnica, šest vijakov z glavami v obliki črke H na satenasti luneti in prikaz časa ter datuma na številčnici. Obe referenci imata ujemajoč se pas iz sive gume/sive tkanine z zaponko iz nerjavečega jekla. Safirno steklo z antirefleksnim premazom ščiti številčnico, na voljo pa je tudi razstavna hrbtna stran ohišja.

42 mm ohišje v debelino meri 10,4 mm ter uporablja kaliber HUB1110 s 25 dragulji, hitrostjo tiktakanja 28.800 alternanc na uro in rezervo energije navitja do 42 ur. Večje, 45 mm ohišje, v višino meri 10,95 mm in je opremljeno s kalibrom HUB1112, ki je debelejši s 4,26 mm, čeprav se po specifikacijah ne razlikuje od HUB1110. Razlog je v tem, da oba mehanizma temeljita na avtomatiki Sellita SW300-1 (ki je sama po sebi izpeljana iz ETA 2892A 🙂 ).

Kljub razliki v velikosti ohišja imata oba modela izhodiščno ceno nastavljeno na 8.800 evrov, medtem ko sta na voljo izključno na spletni trgovini proizvajalca ter sta del Hublotove stalne zbirke.

Rocco
foto: Hublot

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button