AvtomobilizemNovice

Iz koncepta bo zrastel Prelude

Honda se vrača na Festival hitrosti v Goodwoodu 2024. Včeraj: RA272; Danes: eNy:1; jutri; Prelude Concept.

Honda je napovedala svojo vrnitev na Festival hitrosti v Goodwoodu 2024, ki bo potekal od 11. do 14. julija. Letošnji festival je za Hondo pomemben dogodek, saj bo predstavila številna svoja ikonična vozila in modele iz dediščine. Eden od vrhuncev bo evropska premiera modela Honda Prelude Concept. Udeleženci si bodo Prelude Concept lahko ogledali v okviru First Glance paddocka, ki bo ponudil ekskluziven pogled na ta težko pričakovani model.

Poleg Prelude bo Honda predstavila tudi izbor svojih dirkalnih avtomobilov iz dediščine Formule 1 in motociklov za Veliko nagrado, vključno z legendarnima modeloma RA272 in RC142. Ti modeli poudarjajo Hondino bogato zgodovino in dosežke v motošportu, saj Honda obeležuje 60 let od svoje prve udeležbe v F1. Hikaru Miyagi bo v soboto vozil model RA272, v nedeljo pa Yuki Tsunoda.

Honda RA272

Honda RA272 je pomemben del zgodovine motošporta, saj je znan kot prvi japonski avtomobil, ki je zmagal na Veliki nagradi formule 1. Model RA272 je debitiral v sezoni 1965 in je znan po svoji inovativni tehniki in zmogljivosti. Ključne značilnosti avtomobila RA272 vključujejo 1,5-litrski motor V12 z zmogljivostjo 13 000 vrtljajev na minuto, ki prikazuje Hondino inženirsko domiselnost, ki je nekoč krasila to znamko. Poleg tega bo Honda na festival pripeljala svojo slavno linijo Civic Type R, ki bo v četrtek predstavila vse britanske generacije od EP3 do najnovejšega modela FL5. Električna avenija v Goodwoodu bo gostila različna vozila, posvečena napredku vožnje brez emisij, pri čemer bo Honda e:Ny1 predstavljena v ekskluzivni paleti 15 vozil.

Honda e:Ny1

Na ogled bosta originalni in konceptni Prelude, ki bo prvič javno predstavljen v Evropi, na drugi strani pa bo na ogled tudi sloviti hot hatch, Civic Type,

Boštjan Praprotnik
foto: Honda

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button