AvtomobilizemNoviceZanimivosti

Poslovni avto leta 2024

Včeraj so v večernih urah v samostanu Mekinje v Kamniku razglasili zmagovalce letošnjega izbora Poslovni avto leta 2024.

Dogodek je v čarobnem vzdušju preddverja samostana obiskalo 180 gostov iz avtomobilskih in drugih panog. Za glasbeno spremljavo je poskrbela Edina – vokalistka, flavtistka in performerka, ki s svojo subtilno interpretacijo dogodek spremeni v tenkočutno popotovanje po glasbeni pokrajini. Njen repertoar se dotakne nostalgične slovenske popevke, večnega jazza s pridihom kabareta, s pop hiti pa ustvari tudi plesišče. Ob glasbeni podlagi se je v živo pridružil tudi Marko Smiljanič, ki je študiral klasično kitaro na Mozarteumu v Salzburgu, poleg akustične pa obvladuje tudi jazz, električno in flamenko kitaro. Sicer je tudi komponist, ki trenutno ustvarja svoj drugi avtorski album.

Avtomobile so tudi letos ocenjevali  v petih kategorijah:

– novinarji Časnika Finance
– izračune poslovnega najema je izdelal Avant car
– za finaliste so glasovali bralci
– v kategorijah Luksuzni terenec leta in managerski avto pa še žirija slovenskih direktorjev, v sestavi:

Matej Krasnik, Generali Zavarovalnica
Borut Zorič, Intereuropa
Jana Benčina Henigman, BKS Banka
Ivan Erenda, TPV Automotive
Matjaž Filipič, Alfi sklad
Jure Rojc, Kovintrade
Matjaž Marovt, Adria Mobil
Valetnin Berger, Optika Aleksandra

In kdo so letošnji zmagovalci?

Kipec za službeni avto leta 2024 – Peugeot 2008 je prejel Adam Kavšek, direktor C Automobil Import, distributerja Peugeota v Sloveniji. Podelil mu ga je novinar oddelka mobilnost pri Časniku Finance Jure Šujica.

– Kipec za poslovni avto leta 2024 – Škodo Superb je prejela Nina Lednik, vodja marketinga znamke Škoda v podjetju Porsche Slovenija. Podelil ji ga je novinar oddelka mobilnost pri Časniku Finance Jure Šujica.

– Kipec za električni avto leta 2024 – Peugeot e-3008 je prejel Adam Kavšek, direktor C Automobil Import, distributerja Peugeota v Sloveniji. Podelil mu ga je urednik področja mobilnost pri Časniku Finance Miloš Milač.

– Kipec za luksuzni terenec leta 2024 – BMW X5 je prejel Aleš Suhorepec, generalni direktor BMW Slovenija. Podelil mu ga je urednik področja mobilnost pri Časniku Finance Miloš Milač.

– Kipec za managerski avto leta 2024 – Mercedes-Benz razreda E, ki je to nagrado dobil že četrtič, je prejel Marjan Murn, direktor Star Importa, distributerja znamke Mercedes-Benz.

Rudi Leskovec
foto: PAL

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button