AvtomobilizemNovice

Prihajajoči BMW M3 Touring je že rekorder

Nobeno presenečenje ni, da bo novi BMW M3 Touring bliskovit, kar bo pokazal tudi na letošnjem festivalu hitrosti v Goodwoodu.

Težko pričakovani prvi serijski karavanski M3, s številnimi tesnimi posnetki že dokazuje svojo eksplozivno atletsko naravo, kar sedaj potrjuje še z izjemnim dosežkom. Seveda gre za rekord na legendarni zeleni pentlji Nordschleife, kjer je postavil čas 7 minut 35.060 sekund.

S klikom spodnjega posnetka, si lahko tudi sami ogledate divjo vožnjo, ki je M3 Touring in voznega virtuoza Jörga Weidingerja, zavihtela na vrh najhitrejših karavanov na tej znameniti stezi. Čeprav osnoven čas ne pove veliko, je bavarski novinec za kar 10 sekund hitrejši od prejšnjega nosilca naziva, Mercedesa-AMG E 63 S. Zanimivo je omeniti, da je karavanski M3 obenem hitrejši tudi od prve generacije Audija R8, BMW-ja M2 CS, Lamborghinija Murcielago, Porscheja 911 GT3, Forda Mustang Shelby GT500, Ferrarija 458 Italia, Lexusa LFA in BMW-ja M5 Competition ter številnih ostalih.

Za takšen dosežek je poleg odlično uglašenega podvozja M3 Touring, zadolžen zmogljiv pogonski agregat, natančneje 3-litrski twin-turbo vrstni šestvaljnik, s 510 KM in 650 Nm navora. Prostornejši M3 bo tako na voljo zgolj kot Competition, opremljen z M xDrive štirikolesnim pogonom in osemstopenjskim samodejnim menjalnikom. Potrjena je tudi pridobitev ukrivljenega panela z 12,3-palčnimi digitalnimi merilniki in 14,9-palčnim informacijskim zaslonom, kot pri klasični prenovljeni seriji 3.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button