AvtomobilizemE-MobilnostNa kolesihNovice

Tehnološka prenova Mercedesa EQS za doseg preko 800 kilometrov

EQS se ponaša z boljšo tehnologijo, večjim udobjem in pokončno srebrno zvezdo na sprednjem pokrovu.

Mercedes-Benz z nenehnimi izboljšavami izpopolnjuje linijo preminske električne družine vozil, vključno z modeli EQS, EQE, EQS SUV in EQE SUV, saj se tako hitro odzivaji na povratne informacije trga in uporabnikov. Za letošnje leto je EQS prejel bistvene posodobitve, ki pomenijo povečan doseg, večjo vlečno zmogljivostj in izboljšanje vzdrževanja zavornega sistema.

EQS zdaj premore do 82 kilometrov več dometa, kar je doseženo z večjo zmogljivostjo baterije, pri izvedenki EQS 450+ pa doseg celo presega mejo 800 kilometrov. Kapaciteta baterije je namreč zrasla s 108 na 118 kWh. Vlečna zmogljivost limuzin EQS in EQE s štirikolesnim pogonkm 4Matic  se s 750 povečala na 1.700 kilogramov, kar je na enakem nivoju kot pri SUV izvedenka in omogoča enostavno vleko tako tovornih kot počitniških prikolic. Nov tehnični ukrep pomaga pri vzdrževanju zavornega sistema s samodejnim periodičnim zaviranjem z zavornimi kolutmi, saj zaradi velikega deleža regenerativnega zaviranja pri le-te zastajajo. Kljub nadgrajeni serijski opremi ostajajo osnovne cene za EQS nespremenjene, začela pa se je tudi prodaja bogato založene posebne izdaje Manufaktur Selection.

EQS se predstavlja s preoblikovano masko s kromiranimi elementi in pokončno srebrno zvezdo na sprednjem pokrovu, kar združuje avantgardno estetiko EQ-jev z ikoničnim simbolom Mercedes-Benz. Nadgradnje v notranjosti zajemajo kromirane okvirje za prezračevalne šobe in oblazinjenje v kakovostnem Nappa usnju na dodatnih zadnjih blazinah, ki povečujejo premijski občutek. Med izboljšavami udobja zadnjih potnikov je tudi opcijski paket Rear Comfort Package Plus s sedeži Executive, ki ponuja poseben naslon za noge in nastavljive zadnje sedeže.

V posodobljenem EQS so začeli z uvajanjem pripomočka samodejne menjave voznega pasu (ALC), ki je del aktivnega asistenta za ohranjanje razdalje Distronic in vozilu omogoča menjavo voznega pasu na dvopasovnih avtocestah v okviru določenih omejitev hitrosti. Funkcija je vgrajena v EQS z modleno letnico  2024 in izboljšuje pomoč vozniku v sklopu avtonomne vožnje druge stopnje.

Posebna kolekcija bogate opreme Manufaktur Selection ponuja prestižno izdajo limuzine EQS z ekskluzivnimi karoserijskimi barvami, športnimi dodatki AMG in nadgradnjo notranjosti z usnjenim oblazinjenjem Nappa ter rožnato zlatimi podrobnostmi. Med dodatne finkcije štejemo serijski zaslon MBUX Hyperscreen, toplotno črpalko za klimatsko udobje in učinkovitost, enoto Disconnect Unit za optimizacijo delovanja, povečano stopnjo rekuperacije in posodobitve preko zraka.

Vsi kupci izboljšanega EQS bodo v Nemčiji standardno prejeli vzdrževalne storitve, ki zagotavljajo potrebno vzdrževanje do šestih let ali 90.000 km, načrtuje pa se uvedba na drugih evropskih trgih. EQS ponuja tudi napredne tehnologije, kot je paket za udobje z digitalnim ključem vozila in brezplačno električno energijo na polnilnih postajah Ionity za čas enega leta. Poleg tega bodo izboljšave, uvedene za model EQS, koristile tudi drugim modelom znotraj popolnoma električne arhitekture. Prodaja zboljšanega EQS bo stekla 25. aprila.

Žiga Kolman
foto: Mercedes-Benz

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button