AvtomobilizemNovice

Švicarji so izdelali svojo Reli različico Peugeota 208

Nekaj pikantnega, a le za lokalne kupce!

Ljubitelji najbolj poskočnega avtomobilskega športnega tekmovanja imamo v mislih še kako vroče hatche iz tovarne francoskega leva. Peugeot modeli GTI in T16 zagotovo povzročijo kurjo polt pri prenekaterem ljubitelju bencinskih hlapov, ki je tako ali drugače uspel sesti v enega izmed ikon francoskega avtomobilskega športa. Uradno so Francozi Rallye oznako uporabili le trikrat, in sicer na modelih 106, 205 in 306. In prav vsakič je upravičila svojo titulo, kaj pa tokrat?

Žal gre za tovarniško neuradno izdajo modela 208 Rallye, ki si jo je zamislil kar sam trgovec Peugeot vozil iz švicarskega kraja Garages-Hotz. Čemu? V čast 40-letnici nastanka modela 205 turbo 16 …

Peugeot 208 Rallye ima tako nameščenih 5 vrat, saj 3-vratni model ne obstaja, medtem ko ima obuta železna platišča in mestoma polepljene Rallye barvne oznake. Pod motornim pokrovom domuje že znani 1,2-litrski bencinski agregat, za bolj klasičen pridih pa so LED žaromete zamenjali s halogenskimi, ki cestišče osvetljujejo v rumenkastem barvnem tonu.

Gre torej za kozmetično nadgradnjo klasičnega 208, ki si jo lahko podrobno ogledate na priloženih fotografijah, mi pa lahko za konce podamo še ceno. Ta znaša 25 tisočakov in pol, kar se zdi ob sodobnih cenah vozil povsem sprejemljiva.

Blaž Likovič
foto: Garages-Hotz

Povezani članki

En komentar

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button