AvtomobilizemNovice

Duhovni naslednik Mazde 6 za Kitajsko

EZ-6 in Arata napovedujeta novo paleto za kitajski trg.

Changan Mazda v sodelovanju s krovni organizacijo in Changan Automobile, je na letošnjem kitajskem avtomobilskem sejmu razkrila povsem novi elektrificiran model EZ-6 in koncept Arata. Mazda EZ-6, ki bo na tamkajšnjem trgu debitirala do konca leta, je prvi model v seriji novih elektrificiranih vozil. Sledil mu bo model Arata, katerega serijska proizvodnja je načrtovana do konca leta 2025. S temi načrti želijo zadovoljiti naraščajoče povpraševanje po elektrificiranih vozilih na Kitajskem.

Mazda EZ-6 je namenski elektrificirani model, ki združuje oblikovalsko filozofijo KODO-Soul of Motion z napredno tehnologijo električnih vozil podjetja Changan Automobile. Na voljo sta dve različici, baterijsko električna in priključno-hibridna, kar strankam omogoča izbiro pogonskega sklopa primernega njihovemu življenjskemu slogu. Oblikovalski konceptni model Arata pooseblja Mazdino filozofijo “Povzdigovanje človeškega duha” in je zasnovan tako, da nagovarja prefinjen okus kitajskih potrošnikov.

Pri modelu EZ-6 so poudarjeni njegova oblika, dinamična zmogljivost in pametne funkcije. Oblika vozila s preprosto, tekočo kupejevsko obliko odraža živahen duh in eleganco Mazdinega oblikovalskega pristopa. Ponaša se z idealno razporeditvijo mase v razmerju 50 : 50, sprednjim in zadnjim večvodilnim vzmetenjem ter premičnim zadnjim krilcem za boljšo stabilnost pri visokih hitrostih. Pametne funkcije vključujejo inteligentni pogonski sistem, inteligentno parkirno tehnologijo in tehnologijo pametne kabine za večjo varnost in udobje. Povsem električna Mazda EZ-6 naj bi z enim polnjenjem baterije prevozila približno 600 kilometrov, medtem ko naj bi priključni hibrid z vsemi energenti na krovu prevozil preko 1.000 kilometrov.

Druga novost, koncept Arata poudarja temo, polnega duha, futurizma in modernega pristopa, kar odraža Mazdino prizadevanje za navdušenje in edinstven občutek življenja, ki ga uteleša KODO. Stranski pogled odlikujejo debela vrata in tridimenzionalna konfiguracija, ki ustvarja mogočno, dinamično obliko. Zračni tuneli izboljšujejo aerodinamične lastnosti in dajejo modelu futurističen pridih. Premieri modelov EZ-6 in Arata dokazuje Mazdino zavezanost elektrifikaciji in sodelovanju z lokalnimi partnerji, da bi zadovoljili spreminjajoče se potrebe kitajskih kupcev. Ta modela poosebljata Mazdino filozofijo oblikovanja in sta namenjena zagotavljanju vznemirljive vozne izkušnje, hkrati pa vključujeta napredno elektrificirano tehnologijo.

Žiga Kolman
foto: Mazda

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button