AvtomobilizemNovice

BMW serije 2 Gran Coupe sveže v letošnjo jesen

Deležen je bil enake tehnološke in oblikovne posodbitve kot sorodni serije 1.

Prenovi kompaktnega BMW serije 1, sledi še pomladitev sorodnega, elegantnejšega serije 2 Gran Coupé, ki bo na trgu nastopil marca prihidnje leto. Ponaša se s posodobljeno ponudbo pogonskih sklopov, izboljšano tehnologijo vzmetenja ter naprednimi sistemi za samodejno vožnjo. Vozilo uvaja tudi izboljšano digitalno izkušnjo z iDrive s funkcijo QuickSelect in avtomobilskimi igrami, ki jih poganja operacijski sistem OS 9, izdelobali pa ga bodo v tovarni v Leipzigu.

Dimenzije Gran Coupéja so se s prenovo nekoliko povečale, kar zagotavlja prostornejšo notranjost in drznejšo prisotnost na cesti. Predvsem je avto zdaj 20 mm daljši, z 2.670 mm medosne razdalje in 25 mm večjo višino. Prejel je klasično preoblikovanje sprednjega delan z novima LED žarometoma, spremenjeno maskon z dvema ledvičkama in preurejan zadek, kar poskrbi za dinamično silhueto. Zunanjost je na voljo v več izvedbah, vključno z možnostmi iz progra Individual, z značilnimi oblikovnimi elementi, kot sta kontrastna črna streha v visokem sijaju in nevidno vgrajene izpušne cevi.

Notranjost s poudarkim na izboljšanem udobju, je v celoti brez usnja, z oblazinjenjem Veganza/Alcantara in osvetljenimi aluminijastimi poudarki. Na novo zasnovani sedeži so na voljo v različnih možnostih, s športnimi in M športnimi sedeži z opcijskim ogrevanjem, masažo ter nastavljivo ledveno oporo. Zadnja sedeža, deljiva v razmerju 40:20:40, povečata zmogljivost shranjevanja in mogočata do 430 litrov prtljažnega prostora.

Vrh ponudbe bo zopet predstavljal model M235 xDrive Gran Coupé z 2-litrskim štirivaljnim turbo motorjem, ii prouzvede 221 kW (300 KM) in omogoča pospešek do 100 km/h v 4,9 sekunde. Opremljen je s paketom M Technology, ki prinaša lahko konstrukcijo, 19-palčna lahka M platišča in visokozmogljiv zavorni sistem. Paket M Sport, ki je na voljo za vse različice, ponuja prilagodljivo vzmetenje, športno krmiljenje in 18-palčna kolesa. Preostanek palete pod pokrovom serije 2 Gran Coupé zastopajo štirivaljni bencinski in dizelski motorji, z razponom močji od 110 kW (150 KM) do 125 kW (170 KM), pri nekaterih modelih pa za zmanjšanje porabe, izpustov ter dodatno podajanjenmoči poskrbi 48-voltna blago-hibridna tehnologija. Celotna ponudba je opremljena s sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom.

Izboljšana togost karoserije in povezave podvozja zagotavljajo večjo okretnost ter natančnost krmiljenja. Inovativni sistemi za delno samodejno vožnjo in parkiranje, kot sta pomočnik za vožnjo in pomočnik za parkiranje z asistenco za vzvratno vožnjo, pa povečujejo varnost. Opcijske funkcije, kot sta pomočnik za krmiljenje in nadzor voznega pasu ter parkirni sistem Professional, omogočajo napreden nadzor, vključno s parkiranjem prek pametnega telefona.

V notranjosti je Live Cockpit Plus z navigacijo v oblaku standardna oprema, doplačljiva sta paketa Premium in Innovation, ki prinašata projicirni zaslon z razširjeno resničnostjo, brezžično polnjenje naprav in prilagodljiva LED žarometa. Sicer osveženo postavitev armaturne plošče zastopata 10,7-palčni osrednji zaslon in digitalni merilniki z diagonalo 10,25 palcev. Novi sistem iDrive omogoča brezhibno upravljanje z dotikom, glasom in gumbi na volanu, prav tako je podprt z Digital Premium za izboljšane storitve zabave ter navigacije.

Žiga Kolman
foto: BMW

Povezani članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Preberite še
Close
Back to top button