Site icon CarAndUser.com

Seiko Prospex Alpinist ‘Rock Face’ SPB355J1 Limited Edition

Novi zapestni kos družine Seiko ohranja duh pripomočka za odčitek časa. Ohišje iz nerjavečega jekla z brušeno končno obdelavo poudarja ostre linije ušes in lunete, medtem ko premer s 39,45 mm ostaja precej nosljiv. Toda tisto, si čemer model ‘Rock Face’ izstopa od drugih alpinistov, je številčnica.

Ta je sive barve z napeto teksturo izboklin in praskam podobnih linij, ki ustvarjajo vtis razgibanega gorskega terene. Bere se zelo v stilu predstavitev številčnic znamke Grand Seiko, čeprav tekstura Alpinista ni tako prefinjena kot pri uri, ki stane vsaj 10-krat več od predstavljenega modela japonske znamke.

Poleg ”skalnate” površine “Rock Face”, se številčnica ure ponaša z modrimi arabskimi številkami in indeksi ur, ki jih navdihuje jasno gorsko nebo. Slednjega dopolnjujejo tudi svetlo modri poudarki oznak severa na prirobnici kompasa ob robu številčnice. Posledično je ob vsem tem oblikovalskem snovanju kar malce presenetljivo, da funkcija prikaza datuma ni bila ustrezno obarvana in posledično močno izstopa v svoji črno-beli barvni kombinaciji, kar bo zagotovo moteče za nekatere zbiratelje.

Pod površino pustolovske zapestne ure Prospex Alpinist ‘Rock Face’ SPB355J1 se nahaja Seikov avtomatski mehanizem, kaliber 6R35, ki ima 70-urno rezervo energije navitja. Poleg tega pa stavi na zanesljivost v ekstremnih okoliščinah, po čemer je kolekcija Alpinist znana že od leta 1959, saj je bila primarno razvita za japonske gornike Yama-otoko.

Kot že omenjeno, je avanturistični Seiko Prospex Alpinist ‘Rock Face’ SPB355J1, kljub nastopaški pojavi in dejstvu, da gre izdajo omejeno na 3.000 kosov širom Evrope, precej dostopnejši od ‘bratrancev’ z oznako Grand. Gorniški posebnež vas bo tako stal dobrih 900 evrov, prodaja pa steče v mesecu novembru. Če vas je časomer prepričal, se le urno obrnite na zastopnika Sten Time, da vam rezervira kakšen kos.

Rocco
foto: caranduser.com

Exit mobile version