Site icon CarAndUser.com

RUF x Bamford x Highsnobiety TAG Heuer Carrera

RUF Yellowbird je legendarni avtomobil, ki je zaslužen za vzpon podjetja RUF Automobile. Specialiteta butične manufakture je sposobnost ustvarjanja in izboljševanja superavtomobilov znamke Porsche z lasnimi ambicijami.

V želji, da bi malce počastili zloglasne štirikolesne produkte nemškega podjetja, je modna hiša Highsnobiety ustvarila celotno kolekcijo oblačil in dodatkov z značilnimi barvami RUF. Ampak, ker zunanji izgled ni popoln brez zapestne ure, se je spletlo partnerstvo s predelovalcem ur Bamford Watch Department, ki je privedlo do omejene izdaje časomera TAG Heuer Carrera.

Ekskluzivna ura TAG Heuer Carrera x Bamford x RUF x Highsnobiety omejena na 100 kosov, je izdelana v zeleni in rumeni barvni kombinaciji, kakor to velja za celotno kolekcijo. Na značilni številčnici modela Carrera s tipično RUF zeleno podlago se pojavijo rumeni poudarki, vključno z logotipoma RUF in Highsnobiety, osrednjega kronografskega kazalca sekund ter manjših dveh kazalcev na podštevilčnicah. Skale okoli številčnic so kontrastno bele barve, medtem ko so indikatorji ur ter kazalci zapolnjeni z luminiscenčnim materialom.

42-milimetrsko ohišje v sebi drži avtomatski kronografski mehanizem, kaliber Heuer 02, ki ga je mogoče videti skozi safirni kristal hrbtne strani ohišja. Hišni mehanizem deluje s frekvenco 28.800 alternanc na uro in nudi do 80 ur rezerve energije navitja. Prodajni komplet prihaja z dvema prilagojenima paščkoma: zelenim usnjenim paščkom Saffiano Verde z rumenimi šivi ter zelenim paščkom Correa Nato z logotipom RUF in rumenimi šivi, pakiranim v posebni škatli iz zelenega matiranega prozornega akrila z zelenim usnjenim vstavkom in blazinico za uro.

V kolikor še ni vseh 100 primerkov razprodanih, je cena nastavljena na 8.995 ameriških dolarjev. Vsekakor interesanten dodatek za lastnike Porschejev z RUF predelavo, kakor tudi motošportne zbiratelje ur.

Rocco
foto: BWD

Exit mobile version