Site icon CarAndUser.com

Frederique Constant Classics Carrée Automatic

Zapestna ura Classics Carrée je luč sveta ugledala leta 2003, vse od takrat pa se je predstavila v več iteracijah, denimo v izdaji XL in delno skeletni ”open-heart”. Za leto 2022 Frederique Constant predstavlja prečiščen model, brez rimskih številk ali značilnih izrezov ”open-heart”.

Nova številčnica ima fasetirane indekse v kombinaciji z urnimi in minutnimi kazalci v slogu Dauphine. Lakiran zunanji del številčnice se lesketa v stilu sončnih žarkov, medtem ko se osrednji del, ki ga ločuje grafika tirnic, ponaša z vzorcem giljoše. Zbirki se pridružujejo trije novi modeli in sicer izdaja v kombinaciji poliranega kovinskega ohišja in srebrne številčnice, model z enakim ohišjem a mornarsko modro številčnico ter ohišje iz pozlačenega jekla s številčnico v barvi šampanjca.

Pravokotno ohišje meri 30,40 mm v širino, 33,30 mm v dolžino in 9,71 mm v višino. Tekoče linije dopolnjuje nagubana krona na desni strani ohišja, medtem ko prozorna hrbtna stran ponuja pogled na avtomatski mehanizem, kaliber FC-303, kar je drugo ime za Sellito SW-200. Ne glede na to, gre za preizkušen avtomatski kaliber, ki deluje pri 4 Hz in ima 38 ur rezerve moči. Prikazuje ure, minute, sekunde in datum, ki se na številčnici nahaja ob 6. uri. Za všečen izgled pa še dodatno poskrbi pozlačen rotor, okrašen z ženevskimi črtami.

Ročna ura Classics Carrée je na voljo na mornarsko modrem, črnem ali rjavem paščku iz telečjega usnja z vtisnjenim vzorcem aligatorjeve kože, h katerim sovpada varnostna zaponka. Priporočena prodajna cena različic iz nerjavečega jekla znaša 1.120 evrov, dočim je za različico z rožnato pozlačenim ohišjem potrebno odšteti vsaj pa 1.430 evrov. Več informacij o ogledu in nakupu elegantne zapestne ure Frederique Constant Classics Carrée lahko dobite pri zastopniku Sten Time.

Rocco
foto: Frederique Constant

Exit mobile version