Site icon CarAndUser.com

Alan Roura se ponovno podaja na Atlantik

Skiper Alan Roura, Hublotov ambasador od leta 2022, vedno znova želi utrditi svojo veljavo v navtičnem svetu.

Ženevčan se to jesen pripravlja na dva prečenja Atlantika, enega v dvojici (Transat Jacques Vabre) z rojakom Simonom Kosterjem, drugega pa bo opravil sam (Retour à La Base). To je velik izziv, ki pa mu bo pomagal izboljšati svoje znanje na krovu jadrnice IMOCA Hublot. Roura si bo s tem zagotovil tudi najboljše možne priložnosti za nastop na naslednji regati Vendée Globe – eni najtežjih regat na svetu -, ki bo novembra prihodnje leto.

V tem trenutku je treba vse še dokončno urediti. Spoznati morajo jadrnico IMOCA, izboljšati njeno zanesljivost ter okrepiti zaupanje na krovu kot še nikoli prej. Sprijazniti se moramjo s tem, da je lahko krivulja učenja strma, ko se razmere na oceanu poslabšajo. Toda Alan je človek, ki ne bo nikoli obupal. To bo ponovno dokazal to jesen, v sezoni, ki bo še posebej zahtevna.

V dveh mesecih bo skiper dvakrat prečkal Atlantik. Prvo prečkanje se bo začelo že ta vikend, 29. oktobra, ko se bo v družbi švicarskega sotekmovalca Simona Kosterja podal na najdaljšo čezatlantsko pot “Transat Jacques Vabre” med Le Havrom in Fort-de-France na Martiniku.

Rocco
foto: Hublot

Exit mobile version