Site icon CarAndUser.com

Seiko Prospex 1970 Diver’s “Aurora” Limited Edition

Seiko je lansiral omejeno izdajo Aurora Borealis, potapljaško moderno interpretacijo iz leta 1970, katere številčnica z učinkom severnega sija ujame bistvo arktičnega neba.

Za razliko od večine gradientnih številčnic, ki imajo dosleden nanos barve, bodisi od sredine številčnice proti robu v slogu fumé ali v stilu širokega bledenja po površini, je gradiacija ševilčnice modela Seiko Prospex »Aurora« na videz naključna. A temu še zdaleč ni tako. Na skrajnem levem robu je nanos temno modre barve, ki prosti sredini postane svetlejša, medtem ko se v nadaljevanju spet spusti proti temi na desni strani. Za nameček so točke, na katerih se odtenki spreminjajo, subtilno drugačne. Učinek ustvari podobo premikajoče se svetlobne zavese polarnega sija (aurora borealis).

Razen predstavljene številčnice je ta omejena izdaja precej standardna in bazira na modelu Prospex Diver. To pomeni, da ima ohišje iz nerjavečega jekla s premerom 43,97 mm, ki je vodotesno do 200 m, v njem pa je nameščen avtomatski kaliber 8L35 s 50-urno rezervo energije navitja.

Seiko Prospex 1970 Diver’s “Aurora” Limited Edition je omejena izdaja na samo 500 kosov s ceno3.170 evrov po primerku. Zagotovo popoln dodatek za vse tiste, ki sanjarite o skandinavski pravljici s pogledom na čudoviti severni sij. Več informacij o modelu in nakupu lahko dobite pri prodajalcu Sten Time.

Rocco
foto: Seiko

Exit mobile version