Site icon CarAndUser.com

Omega Speedmaster Super Racing

Od rekordnih oceanskih potopov do pristankov na Luni, zapuščina znamke Omega je polna dosežkov. A prvi letošnji dosežek je pravzaprav precej majhen. Skrit v svežem Speedmasterju je sistem Spirate™, ki vključuje revolucionarno patentirano spiralo, katera omogoča izjemno fino prilagajanje časovne natančnosti.

Poimenovanje Spirate združuje dve angleški besedi (spiral in rate), rezultat pa je patentirana nova spiralna tehnologija z izboljšano natančnostjo s pomočjo sistema fine nastavitve, ki ponuja možnost uravnavanja plus ali minus 0,1 sekunde na dan, čigar posledica je celokupna natančnost prikaza časa 0/+2 sekundi na dan. Zapisano drugače, v enem mesecu bo časomer za dobro minuto odstopal od dejanskega časa. Izjemno impresivno, če vzamemo v obzir, da nekatere zapestne ure, ki smo jih preizkusili na uredništvu, v obdobju 24 ur zaostanejo tudi do 15 sekund!

Z metodološkega vidika je to omogočeno z zgibno strukturo s prožnimi ležaji, ki urarju omogočajo prilagajanje togosti vzmeti za ravnotežje z mehanizmom na mostu za ravnotežje. Novi sistem Spirate je 10-krat učinkovitejši od sistema prostovzmetne tehtnice, fino nastavitev pa je mogoče hitro in enostavno opraviti v butiku Omega.

Zahvaljujoč sposobnosti Omege, ki ji je uspelo industrializirati ta zapleten urarski podvig, se bo tehnologija sčasoma prebila v številne druge modele švicarske blagovne znamke. Premiero pa je tehnologija doživela v poznanem paketu s sila domiselnim imenom – Omega Speedmaster Super Racing.

Vizualno se ročna ura navezuje na številne Omegine dosežke zadnjega desetletja. S safirnim kristalom na hrbtni strani ohišja obeležuje leto 2013, ko je znamka predstavila svoj prvi antimagnetni mehanizem. Številčnica z značilnim dirkaškim slogom z minutno skalo in črn keramični okvir z znamenito tahimetrsko lestvico v nov rumenem “grand feu” emajlu. Ta krepko rumen odtenek, je namenjen praznovanju 10. obletnice Aqua Terra 15.000 Gauss, medtem ko je številčnica v obliki satja je navdihnjena s preizkušenim prototipom »160.000 Gaussov«.

Kovinsko ohišje v premer meri 44,25 mm, in ima višino 14,9 mm. Dolžina znaša 50 mm, širina med ušesoma pa 21 mm. To so v bistvu dimenzije in zasnova povzete po modelu Speedmaster Racing, ki ga nekateri morda že poznate, vendar je osnova dobila spremembe tako zunaj kot znotraj. Kupec Omege Speedmaster Super Racing bo poleg osupljivo natančnega mehanizma prejel še čudovito hranilno škatlo, v kateri se nahaja rumeno-črni nato pašček ter orodje za zamenjavo. Cena časomera znaša 10.200 evrov. Več informacij o modelu in morebitnem nakupu prejmete v butiku Omega na Prešernovem trgu 3 v Ljubljani

Rocco
foto: Omega

Exit mobile version