Site icon CarAndUser.com

Psi bi izbrali električni pogon

Javna raziskovalna univerza v Lincolnu v Angliji in spletno podjetje CarGurus sta raziskovala pasje obnašanje in udobje med vožnjo tako z električnimi kot dizelskimi vozili. Gre za prvo tovrstno raziskavo, ki je pokazala prednost tihega pogona električarjev, še posebej med psi, ki trpijo za slabostjo med vožnjo.

Nekoč nekdaj so otroci in potniku bolje spali v vozilih, če so se le ta počasi in v istem ritmu »guncala«, medtem ko je v električnih vozilih moč slišati le piš zraka, ki obdaja premikajoče se vozilo. Da to pasmo ustreza veliko bolj kot recimo grganje dizelskega motorja so ugotovili v neravno skromni raziskavi na Univerzi v Lincolnu, srednjeveškem mestecu katedral in gradov v osrčju Anglije.

Da imajo psi med vožnjo lahko kar nekaj preglavic bodo razkrila naslednja priznanja lastnikov – 58 odstotkov psov trpi za prekomerno navdušenostjo (hiperaktivnostjo), 48 % jih je vidno nervoznih, medtem ko jih kar 44 odstotkov trpi za slabostjo med vožnjo. Da bi pot z vašimi štirinožnimi prijatelji minila kar se da mirno, smo pripravili nekaj kratkih napotkov, in sicer:

Blaž Likovič
foto: NP

Exit mobile version