Site icon CarAndUser.com

Premiera: Renault Clio in Twingo I feel Slovenia

Iz Revoza je zapeljala posebna serija novega Clia in Twinga, ki so je Renault obudil po velikem uspehu predhodnega generacije. Gre za ekskluzivno serijo pod slovensko nacionalno znamko I feel Slovenija, ki predstavlja najboljše, kar lahko slovenska avtomobilska industrija ponudi. Slovenski kupci bodo tako zelo kmalu lahko izbrali svojega bogato opremljenega Clia, Twinga in prvič tudi električnega Twinga v opremi I feel Slovenija.

Glavna zvezda odra, Clio I feel Slovenija žari z visokim nivojem serijske opreme, zasnovanim na osnovi stopnje Intens. Kupci tako prejmejo posebna 17-palčna platišča, zatemnjena stekla, kromirano izpušno cev, kromirano masko, LED meglenki spredaj in okrasno nalepko I feel Slovenija. V notranjosti nas razvaja sredinski naslon za roko, električna parkirna zavora, ambientalna osvetlitev, 7-palčni multimedijski vmesnik, manevriranje pa je poenostavljeno s 360 stopinjsko kamero in parkirnimi senzorji. Omejena serija bo ponujena v kombinaciji s sedmimi karoserijskimi barvami. Clio je na voljo z dvema bencinskima motorjema, TCe 90 in TCe 100 LPG s pogonom na avtoplin. Skupaj z rednim popustom je za Clia I feel Slovenija TCe 90 potrebno odšteti 15.550 evrov za TCe 100 LPG pa za 16.350 evrov.

Sedaj pa največja posebnost, I feel Slovenija Twingo, v klasični ali električno gnani obliki. Tako kot večji brat se Twingo ponaša z bogatejšo opremo in unikatno Valencia oranžno barvo, katero dopolnjujejo belo obarvana 16-palčna platišča z oranžnimi pokrovčki vijakov. Še več belega okrasja najdemo na maski, enake barve je črta, ki poteka okoli celotnega avtomobila. Zunanja tema se preliva v notranjost, kjer so sedeži prešiti z oranžno nitjo, posebna je tudi obroba elementov armature. Za mestnega malčka z opremo I feel Slovenija in motorjem na notranje izgorevanje bo potrebno odšteti 12.590 evrov, za električnega pa ob upoštevanju subvencije Eko sklada v višini 6 tisoč evrov potrebno odšteti 15.090 evrov.

Renaultova tovarna Revoz v Novem mestu se po novem pohvali z obratom za sestavljanje baterij, kar jim omogoča popolno samostojnost pri izdelavi električnega Twinga. Trenutna zmogljivost je izdelava 12 baterijskih sklopov na uro, v primeru odlične poslovne priložnosti pa bi lahko oddelek sestavljanja baterij še povečali.

Exit mobile version