Site icon CarAndUser.com

V Šanghaju bo pregrinjala odvrgel Polestar 4

Čakanja na novega člana električne znamke Polestar bo kmalu konec, saj potrjujejo uradno razkritje četrtega modela 18. aprila na avtomobilskem salonu v Šanghaju. Kupejevski SUV z imenom Polestar 4 bo ključnega pomena za doseganje visokih prodajnih ciljev, v močno zastopani konkurenci.

Fotografi so v objektiv že velikokrat ujeli testne prototipe, sedaj bodo predstavili končen izdelek, ki združuje aerodinamične prednosti kupejev in prostornost SUV-jev, v paketu obkroženim s sodobno tehnologijo ter električnim pogonom. Z novim Polestar 4 bodo uvedli tudi nekaj svežine oblikovalskega jezika, z določenimi potezami predhodno prikazanimi na konceptnih vozili in razširjeno uporabo trajnostnih materialov, hkrati bo postal najhitrejši električni avtomobil znamke Polestar.

V Polestarjevem portfelju se bo Polestar 4 dimenzijsko uvrščal med modela 2 in 3, z nekoliko višjo oddaljenostjo od tal kot manjši brat, vendar z nekoliko manjšo kabino kot 3, začetna cena pa bo predvideno postavljena v območju 60 tisoč evrov. Pod površjem pričakujemo uporabo hišne PMA1 električne platforme, z možnostjo zadnjega ali štirikolesnega pogona, zavoljo zajetne baterije do 100 kWh, bo dosega dovolj za približno 600 kilometrov. V letu 2024 bodo modelno paleto obogatili s štirivratnim GT-jem Polestar 5, leto kasneje pa s kabrioletom Polestar 6 GT.

Žiga Kolman
foto: Polestar

Exit mobile version