Site icon CarAndUser.com

Takšnega si Novitec predstavlja Ferrarija F8 Tributo

Res da je Ferrari 296 GTB nov član rdeče italijanske konjenice in trenutno najbolj vroča roba, nemški predelovalec Novitec spominja na obstoj osemvaljnega F8 Tributo, v obliki najnovejše kreacije pod imenom N-Largo. To ime ste verjetno že večkrat slišali, pojavi se v obliki zelo poširjenega avtomobila z dodatno povečano zmogljivostjo. Med prejšnje iteracije N-Larga štejemo Ferrarija F12 in 812 Superfast ter McLarena 720S.

Proizvodnja divjega F8 N-Largo bo omejena le na 15 primerkov, vsak opremljen z izstopajočimi karoserijskimi deli iz ogljikovih vlaken. Sem spadajo strešni zračnik, široke stranske zračne odprtine, nov sprednji odbijač, nov zadnji odbijač z difuzorjem in zajeten »ducktail« spojler. Celoten komplet zunanjega aerodinamičnega preoblikovanja je bil razvit v vetrovniku in skrbi za dodaten potisk k tlom, obenem pa je izboljšano hlajenje sredinsko nameščenega motorja in zavor. Za piko na i so mu nadeli 21- in 22-palčna kovana platišča ameriškega podjetja Vossen in nov komplet 35 mm nižjega vzmetenja.

Posebnemu Novitec tretmaju ni ubežal niti 3,9-litrski twin-turbo V8. Okrepili so ga z novo nadzorno enoto motorja in lažjim Inconel izpušnim sistemom. Rezultat je zavidljivih 818 KM in 900 Nm navora, dovolj za doseg stotice v 2,6 sekundah in najvišje hitrosti preko 340 km/h. Komur vse prej našteto ne zadostuje, se lahko poigra s konfiguracijo različnih materialov in barv notranjosti, Novitec bo željam z veseljem ustregel.

Žiga Kolman
foto: Novitec

Exit mobile version