Site icon CarAndUser.com

Športni Gazoo tretma za Toyoto Hilux

Toyotini uspehi na legendarni preizkušnji reli Dakar, so obrodili športno nastrojeno različico serijskega Hiluxa. Ime GR Sport prinaša veliko vizualnih športnih dodatkov, med drugim pa z novim izboljšanim vzmetenjem obljubljajo odlične vozne lastnosti.

Kot rečeno se bistvena sprememba v primerjavi s standardnim Hiluxom skriva pod površjem, kjer bomo našli na novo zastavljeno vzmetenje ter sveže blažilnike, ki bodo poskrbeli za hitrejšo absorpcijo razgibanega terena in z zmanjšanim pregrevanjem. Boljšo odzivnost krmiljena bodo obenem prinesle tudi trše vzmeti na sprednji osi. Čeprav se zdijo nadgradnje nagnjene k športnem neudobju, Toyota obljublja ravno obratno doživetje.

V slogu uspešne četrte generacije Hiluxa iz zgodnjih osemdesetih let prejšnjega stoletja, so vsi GR Sport modeli namesto s klasičnim logotipom, na sprednji maski okrašeni z velikim napisom TOYOTA. Toyotin mlačni »Raptor« sedi na novih 17-palčnih platiščih, zunanjost je odeta v črnino, kot tudi vsi ostali elementi, od maske do stranskih stopničk. V notranjosti športne smernice nadaljujejo športni sedeži, tepihi in zagonski gumb z GR logotipom, dodatno so mu namenili še aluminijaste stopalke in obvolanski prestavni ročici.

Pod motornim pokrovom Hiluxa GR Sport bo brnel izključno 2,8-litrski štirivaljni dizel, kot ga že dobro poznamo iz ostalih različic, ki proizvede 204 KM in 500 Nm navora. Povezan je s šeststopenjskim samodejni menjalnikom, ki moč pričakovano prenaša na vsa štiri kolesa. Kljub bolj prefinjenem vzmetenju GR Sport ohranja standardno nosilnost ene tone in 3,5-tonsko vlečno zmogljivost.

Najbolj uspešen poltovornjak na evropskem trgu je v novi generaciji bolj udoben in terensko zmogljiv od predhodnika, vendar še vedno ohranja klasično delovno sposobnost. Znameniti odpornosti in zanesljivosti so dodali kanček voznih lastnosti ikoničnih dirkalnikov relija Dakar, s čimer bodo navdušili številne nove kupce. Hilux GR Sport bo na trg zapeljal predvidoma letos poleti, nekoliko prej bodo znane tudi cene.

Žiga Kolman
foto: Toyota

Exit mobile version