Site icon CarAndUser.com

Renault draži s konceptom avtomobila na vodik

Renault je na nedavni predstavitvi finančnih rezultatov lanskega leta razkril dražilno fotografijo novega konceptnega avtomobila, katerega glavna točka je pogon na vodik, kar sledi načrtom francoske znamke k povečanju trajnosti.

Še neimenovan Renaultov model je začrtal pred kratkim nastavljen nov vodja oblikovalskega oddelka Gilles Vidal, njegov prvi idejni otrok udejstvuje prizadevanje k trajnostnem razvoju združenja Renault. V celoti bo novinec luč sveta ugledal že letošnjega maja. Ena samcata fotografija prikazuje sprednji del koncepta s precej tankima žarometoma in s čisto masko ter precej poglobljen sprednji odbijač pospremljen z dvema velikima dnevnima svetiloma. Vse skupaj nakazuje na nekoliko višjo postavitev v primerjavi s prihajajočim električnim Megane, povesem verjetno gre za večjega SUV-ja.

Renault je pred kratkim doživel radikalno racionalizacijo sredstev in se sedaj sooča z izzivom izdelave 27 novih modelov do leta 2025. Njihov primarni cilj je tekmovalnost načrtovanih modelov, kar bodo dosegli z močnim razvojem in odličnim oblikovanjem, po mnenju direktorja, se na obeta najboljša paleta do sedaj.

Vzporedno z novim konceptom na vodikov pogon so pri Renaultu potrdili nekaj ključnih modelov v prihodnosti, namreč CMF-EV platforma, osnova za Megane E-Tech, bo s časom postala začetnica za naslednika Scenica, popularnega kompaktnega enoprosotorca. Zeleno luč je prejel tudi težko pričakovan Renault 4, ki bo uporabljal manjšo električno arhitekturo CMF-B, tako kot Renault 5. V razvojni fazi je medtem že naslednja generacija Dacie Spring, na še pomanjšani in cenejši električni platformi CMF-A.

Žiga Kolman
foto: Renault

Exit mobile version