Site icon CarAndUser.com

Prihaja zadnji Lamborghini Aventador, ki bo na voljo kar na dražbi

Tako bi zares strnjeno povzeli slovo Lamborghinijevega modela Aventador, ki se bo umaknil elektrificiranim naslednikom. Poslednji model bo karoserijsko gledano Lamborghini Aventador LP 780-4 Ultimae Coupé, zastavonoša svoje modelne serije.

Vodilni pri znamki so se odločili, da bodo zadnji sestavljeni avtomobil odeli v prav posebno karoserijsko barvo, ki sta jo zasnovala digitalna umetnika Krista Kim in Steve Aoki. Omenjeni dvojec je poskrbel tudi za digitalno repliko vozila v smislu digitalnega NFT (nezamenljivi žeton) – za vse virtualne zbiratelje, trend ki je v zadnjem obdobju obnorel svet.

 

Mi se raje osredotočimo na fizično vozilo, katerega bistvo je atmosferski V12 agregat s 780 KM pri 8.500 vrtljajih na minuto. Dovolj, da vas do stotice katapultira v zgolj 2,8 sekunde. Ekskluzivni Aventador bo kot zadnji svoje vrste novega lastnika iskal šele septembra, zato brž z vplačili iger na srečo ali le rezervacijo vsote za omenjeno dražbo, ki jo bo ob začetku koledarske jeseni gostila dražbena hiša RM Sotheby’s.

Blaž Likovič
foto: Lamboghini

Exit mobile version