Site icon CarAndUser.com

Presenečenje: italijanska Cizeta se vrača med žive!

Zdi se, da še nikoli ni bilo toliko ultra ekskluzivnih oziroma butičnih avtomobilskih znamk kot jih je na voljo sedaj. Vse prekaša tudi nora 80-ta, ko so super zmogljivi štirikolesniki kraljevali v garažah nesramno bogatih osebkov. Da se ikone iz tega obdobja lahko tržijo še danes priča nedavna napoved Lamborghinija, ki bo pripravil 112 obujenih ikon z imenom Countach. Prav vse so že razprodali in to v zameno za solidna dva milijona evrov.

Tokrat je avtomobilsko srenjo dregnila nova napoved obuditve, in sicer italijanske znamke Cizeta Automobili SRL. Pri slednji so s precej zapleti predstavili zgolj model Cizeta V16T, ki je nekakšna izpeljanka iz Lamborghini Diabla.

Pred dnevi pa se je pojavil nemški poslovnež italijanskega rodu Antonio Mandelli, ki ima velikopotezne načrte z neslavno zaključeno zgodbo omenjene butične znamke. Ne le to, nadaljevati želi zgodbo o Cizeti V16T, ki bo za razliko od sodobnega elektrificiranega pogona stremeli k enormnemu V16 agregatu. Menda že obstoja prototip s katerim so prevozili nekaj deset kilometrov, vendar uradnih informacij o tem še ni.

Aktualni in seveda redki primerki Cizete V16T, ki romajo na dražbene dogodke, redko zapustijo aktualne lastnike v zameno manj kot milijon ali milijon in pol evrov, zato v primeru obujenih primerkov ne računajte na popust.

Blaž Likovič
foto: RM Sothesby’s

Exit mobile version